Як навчитися відпочивати. Поради для трудоголіків

15 Серпня 2016 16:42

1091547Робота вже давно стала для нас не лише місцем, де ми заробляємо собі на прожиття, а й місцем самореалізації. Однак як в погоні за найвищими досягненнями не загубити себе та своє особисте життя і не нашкодити здоров’ю?

Ось декілька порад від Енциклопедії Корисного.

  1. Періодичний відпочинок

Якщо до відпустки ще далеко, та й до кінця робочого дня також, то влаштовуйте невеличкі перерви. Щогодини по 5 хвилин. За цей час встаньте, порухайтесь, провітріть кабінет чи кімнату, в ідеалі – вийдіть на вулицю чи балкон. Має відпочити і голова, і тіло, яке постійно в сидячому положенні.

  1. Правильне дихання

Насправді це ілюзія, що алкоголь розвантажує мозок, а лежання на дивані дозволяє організму відпочити. Якщо йти кудись немає сил, то сядьте рівно і почніть глибоко вдихати і видихати. Пам’ятаєте, як на уроках фізкультури: на вдих – руки вгору, на видих – опустити. Так і тут.

  1. Фітотерапія

Липа, ромашка, меліса та м’ята – не нехтуйте заспокійливими чаями з трав. Пийте їх на ніч, однак не думайте, що суцвіть потрібно якомога більше. Ідеальна пропорція – половина чайної ложки трав на чашку. Ті ж самі трави можна настояти, а тоді додати до розслабляючої ванни. Однак ванна -– варіант, якщо у вас немає протипоказань.

56189198

  1. Прогулянки

Спробуйте після роботи хоча б 15-20 хвилин пройтися пішки, чи таку ж кількість часу посидіти в парку серед зелені. Дайте собі можливість розрухатися і подихати чистим повітрям.

http://www.dogtales.ru

http://www.dogtales.ru

  1.  Хобі

Якщо просто лежати у ванні вам не під силу, то дайте мозку відпочити, займаючись улюбленою справою. Що це буде: садівництво чи ремонт авто – обирайте самі.

  1. Відпустка

Обов’язковий пункт! Навіть якщо ви начальник, не забувайте, що вам також потрібно розвіятись. Проведіть час із людьми, які вам близькі, помандруйте, спробуйте щось нове. Позитивні враження і нові знайомства обов’язково допоможуть повернутися до роботи сповненим сил та натхнення.