10 тварин з найбільш яскравим забарвленням

12 Вересня 2016 15:43

Різноманітність і краса природи захоплюють. Всі тварини неповторні і дуже різноманітні. У одних тварин незвичайні і цікаві очі, інші відрізняються мініатюрними розмірами, а треті фантастичним за красою забарвленням. Сьогодні ми розповімо про тварин, які мають найбільш яскраве забарвлення.

Пантеровий хамелеон

1
У хамелеона завжди «різнобарвний» настрій.

Пантеровий хамелеон може за короткий термін змінити величезну кількість кольорів, від насичено червоного до яскраво-зеленого.

Здатність хамелеонів міняти забарвлення допомагає їм рятуватися від ворогів. Забарвлення змінюється в залежності від яскравості світла, температури і настрою тварини.

Нерка

2
Риба нерки змінює свій колір на період нересту.

Люди здатні незначно змінювати відтінок своєї шкіри, наприклад, якщо сильно ніяковіють, також шкіра може ставати темнішою від впливу сонячних променів. А нерка може змінювати своє забарвлення до невпізнання.

Основне забарвлення у нерки – блакитне або сріблясте, але під час нересту забарвлення стає зеленим або червоним.

Райська птиця

3
Браконьєри масово відстрілюють райських птахів через їх неймовірно багате оперення.

«Райськими» птахів називають завдяки їх неймовірно красивому зовнішньому вигляду. У самців дуже яскраве забарвлення, яке допомагає їм приваблювати самок, крім того вони використовують додаткові методи, наприклад, танцюють і навіть змінюють форму свого тіла. На сьогоднішній день райським птахам загрожує зникнення через активність браконьєрів.

Окатий трагопан

4
Окатий трагопан – представник фазанів, що має привабливе оперення.

У окатого трагопана пухнастий чубчик, грудка в формі серця оранжевого кольору і яскраво сині ділянки шкіри навколо очей.

Ці красиві птахи мешкають в лісах Південної Азії.

Під час залицяння самець розпушує оперіння і хохол. Мішки гортані роздуваються таким чином, щоб стовбурчились «роги».

Трав’яний морський дракон

5
Зовнішній вигляд морського дракона допомагає йому маскуватися в водоростях, і залишатися непомітним для ворогів.

Підводний світ не менш яскравий і барвистий, ніж наземний. Одним з найбільш привабливих мешканців підводного світу є морський дракон. Морські дракони виділяються тим, що про потомство піклується самець, при цьому він виношує близько 250 яєць. Ікринки мають яскраво-рожевий колір, таке забарвлення в природі для ікри є рідкістю. Сам морський дракон схожий на водорості, тому він зливається з ними, маскуючись від ворогів.

Блакитнонога олуша

6
Самки олуші надають перевагу самцю з забарвленими в синій колір ногами і нехтують самцем, ноги якого виглядають сіро-блакитними.

Кожен самець бажає злучитися з кращою самкою, тому їм доводиться привертати до себе увагу. Самці синеногої олуші вражають обраниць своїми лапами яскраво-блакитного кольору. Якщо самець пропускає шлюбний сезон, то забарвлення його ніг стає ще більш насиченим. Блакитноногі олуші – дуже красиві птахи, але вони зустрічаються не часто, оскільки живуть на Галапагоських островах і ще на інших островах з тропічним кліматом.

Риба – клоун

7
Риба-клоун – барвиста рибка з мультфільмів.

На перший погляд риба-клоун виглядає дуже привабливо, але її тіло вкрите густим слизом. Цей слиз є для риби-клоуна захисним інструментом, оскільки вона відштовхує хижаків. Забарвлення у риби-клоуна яскраве- помаранчеве з білими смугами.

Малий фламінго

8
Фламінго – унікальні птахи з рожевим оперінням.

Всі знають, що рожеві фламінго отримали таке забарвлення завдяки поїданню водоростей. Тобто в цьому випадку повністю підтверджується приказка – «ти – те, чим ти харчуєшся». Найменшим представником сімейства фламінго є малий фламінго. Живуть ці пернаті в Африці, а також зустрічаються в певних районах Азії.

Вітрильник

9
Вітрильник – одна з найшвидших риб.

Вітрильник має цікаве забарвлення зі смугами блакитного кольору. Коли вітрильник полює, смуги починають, як би горіти. Це є відволікаючим маневром для жертви, яка збивається з пантелику. Вітрильник відрізняється не тільки оригінальним забарвленням, але і тим, що він є одним з найшвидших плавців серед інших риб – він може плавати зі швидкістю близько 100 кілометрів на годину.

Данаїда монарх

10
Монарх є комахою-символом багатьох штатів США.

Данаїда монарх – це дуже красивий метелик, який вважається одним з найпривабливіших серед собі подібних.

Цей метелик має строкате забарвлення, яке захищає його від хижаків, адже вони думають, що мають справу з отруйною істотою. Основною особливістю монархів є те, що вони як птахи відлітають щорічно на південь.

Джерело:  vsviti.com.ua