Про користь томатного соку

28 Вересня 2016 12:32

1474966344_tomsok1Томатний сік — це класна штука! Він єдиний з овочевих соків отримав широке поширення, що не дивно, якщо врахувати, що поділ рослин на фрукти і овочі абсолютно умовний, а томат за своїми якостями ближче до фруктів, ніж до овочів.

Він низькокалорійний

Томатний сік відмінно підійде тим, хто худне, бо містить всього 22 ккал/100 г, що вдвічі нижче калорійності фруктових соків та лимонаду.

Він повний вітамінів

Томатний сік, виготовлений зі свіжих помідорів — це відмінне джерело вітамінів, А і С. Регулярно вживаючи його в їжу, ви зменшуєте ймовірність захворювання багатьма хронічними хворобами очей і зміцнюєте імунну систему.

Він знижує рівень холестерину в крові
Через погано збалансовану дієту рівень холестерину в крові багатьох людей набагато перевищує норму. Томатний сік повний корисних волокон, які допомагають вашому організму підвищити рівень хорошого холестерину і знизити поганий.

Він допомагає організму виводити токсини

Тіло практично будь-якої людини з прожитими роками стає справжнім складом різних токсинів і харчових добавок, які зараз можна знайти практично в кожному напівфабрикаті і готових продуктах. А ще в помідорах містяться сполуки хлору та сірки, які покращують роботу печінки і нирок.

Він стимулює роботу кишківника

В наш час мільйони людей по всьому світу страждають від проблем з травленням і роботою кишківника. Так ось — томатний сік може допомогти вам і в цьому. Регулярне вживання томатного соку сприяє поліпшенню травлення, а також допомагає уникнути запорів.

Він сприяє позбавленню від зайвої ваги

Регулярне вживання томатного соку допомагає вашому організму отримувати достатню кількість води, до того ж він містить велику кількість волокон, що сприяють швидкому виникненню почуття насичення.
А ще він забезпечує ваше тіло практично всіма необхідними йому поживними речовинами, і нормалізує ваш метаболізм.

Він допомагає уникнути захворювань серцево-судинної системи

Помідори багаті вітаміном В6, і тому томатний сік — один з кращих натуральних засобів для профілактики серцево-судинних захворювань. Вважається, що руйнує вітамін В6 в організмі гомоцистеїн, амінокислоту, повреждающую стінки кровоносних судин, тим самим сприяючи виникненню серцево-судинних захворювань.

Він руйнує вільні радикали

Вільні радикали є однією з причин старіння. Продукти-антиоксиданти, такі як томатний сік, руйнують їх і перешкоджають утворенню нових.

Він знижує ймовірність захворіти на рак

Крім усього іншого, помідори багаті лікопеном, речовиною, що істотно знижує ймовірність виникнення в організмі ракових захворювань, включаючи рак легенів, грудей, простати, кишечника та підшлункової залози.

Пийте побільше томатного соку і будьте здорові!

Джерело: infokava.com