Що подивитися в кіно у вересні

8 Вересня 2016 17:46
Що подивитися в кіно у вересні: геймерський трилер, рімейк вестерну та потужний історичний детектив

У перший місяць осені в Україні відбудеться відразу кілька гучних кінопрем’єр, які порадують, як шанувальників легких мелодраматичних комедій, так і більш серйозних історичних стрічок та якісного хоррору.

Так, незабаром відбудеться українська прем’єра продовження історії про Бріджит Джонс, а також драматичного історичного детективу Дитинство лідера – стрічки, заснованої на однойменному оповіданні знаменитого філософа і письменника Жан-Поля Сартра, за яку режисер Брейді Корбет отримав приз Венеціанського фестивалю.

НВ пропонує ознайомитися з найбільш яскравими прем’єрами кіноафіші вересня.

Бен-Гур

Прем’єра: 8 вересня

Жанр: бойовик, драма

Зрада друга-римлянина Месали стає потрясінням для палестинського багатія Бен-Гура (Джек Х’юстон), але незабаром у чоловіка і його сім’ї з’являються більш серйозні проблеми – ув’язнення, за яким настає багаторічне рабство… Однак Бен-Гур не зламався, навіть у найскладніші хвилини залишаючись одержимим єдиною мрією – помститися Месалу за зраду і очистити добре ім’я своєї сім’ї. І одного разу доля дає йому такий шанс.

Чудо на Гудзоні (Саллі)

Прем’єра: 8 вересня

Жанр: драма, біографія

15 січня 2009 року з нью-йоркського аеропорту авіалайнер вилетів зі ста п’ятдесятьма п’ятьма пасажирами на борту. Командиром екіпажу був американський пілот Чеслі Салленбергер. Коли літак досяг висоти майже 1000 м, він раптово зіткнувся зі зграєю великих птахів, в результаті чого двигуни зазнали серйозних пошкоджень. Челсі вдалося розвернути літак і посадити його на річку. Завдяки холоднокровності та високому професіоналізму Салленбергера всі люди залишилися живі. Про подвиг цієї мужньої людини і розповідає фільм.

Любов і дружба

Прем’єра: 8 вересня

Жанр: драма, мелодрама, комедія

1790-ті роки. Леді Сьюзен Вернон намагається знайти місце в навколишньому світі. Їй тридцять п’ять, вона вдова і, додатково до всього, позбавляється будинку покійного чоловіка. Руку допомоги і дах над головою пропонують родичі, які не відчувають особливої радості від її приїзду. Вдова турбується про доньку, для якої настав час шукати пару, однак родичі переживають про інше. Вони побоюються, що Сьюзен покладе око на багатого Реджинальда, але все виявляється куди заплутаніше.

Бріджит Джонс 3 (Дитина Бріджит Джонс)

Прем’єра: 15 вересня

Жанр: мелодрама, комедія

Бріджит Джонс вже за 40 і вона вагітна! Причому спочатку все йшло благополучно: кар’єра, розкішна квартира в центрі Лондона. Але щось пішло не так і дівчина, як завжди, не змогла розібратися з чоловіками у своєму житті. Ось і вийшла дитина, у якої відразу два потенційних батька: харизматичний мільярдер і відомий адвокат. Що далі?

Нерв

Прем’єра: 15 вересня

Жанр: трилер, кримінал, детектив

Піддавшись на вмовляння однокласниць, тихоня Ві відкриває для себе світ популярної онлайн-ігри Нерв, де учасники виконують завдання різного ступеня складності, які придумують для них інші користувачі. У разі успіху гравці отримують дуже непогані гроші. Ві виявляє несподівану для самої себе сміливість і відсутність комплексів, і в черговому раунді знайомиться з хлопцем на ім’я Іен. Красива пара подобається глядачам гри, і вони вирішують, що наступні завдання Ві та Іен повинні виконувати тільки разом. Ставки ростуть, завдання стають все небезпечнішими, і Ві поступово розуміє, що вийти з гри з власної волі не вийде. Ті, хто вважають себе гравцями, насправді всього лише пішаки в руках таємничої спільноти Спостерігачів. І ніхто з учасників гри не знає, яке завдання стане наступним — чи останнім.

Чудова сімка

Прем’єра: 22 вересня

Жанр: бойовик, вестерн

Група відважних воїнів встає на захист маленького селища, яке тероризує кривава банда. У кожного з них за плечима своя історія і свій унікальний стиль бою: хтось добре володіє кулаками, а хтось – гострим словом і хитрістю. Разом вони дадуть відсіч найлютішим бандитам Дикого Заходу. По конях!

Світло в океані

Прем’єра: 22 вересня

Жанр: драма, мелодрама

Події розгортаються відразу після закінчення Першої світової війни на маленькому австралійському острові. Ця крихітна частина суші примітна лише тим, що тут знаходиться маяк. Доглядач разом з дружиною знаходить у човні, що пристав до берега – мертвого чоловіка і новонароджене немовля. Що їм робити з цим живим беззахисним дитям? Пара, не замислюючись, вирішує забрати його собі і виховати як рідного. Наслідки подібного рішення непередбачувані.

Лелеки

Прем’єра: 22 вересня

Жанр: мультфільм, фентезі, комедія

Лелеки приносять дітей їх батькам… або, принаймні, так було раніше. У наш час вони працюють кур’єрами для компанії-гіганта з інтернет-доставок cornerstore.com. Кращого менеджера компанії, лелеку Джуніора, скоро повинні підвищити. Однак він ненавмисно активує машину з виробництва дітей, завдяки якій на світ з’являється дуже мила дівчинка. Намагаючись виправити помилки і швидко доставити дитину її батькам, Джуніор разом з другом-людиною Тюліпом, відправляються в подорож по незвіданих просторах і відновлюють колись забуте справжнє призначення лелек.

Дитинство лідера

Прем’єра: 22 вересня

Жанр: жахи, драма, детектив

Історія про розквіт фашизму в ХХ столітті оповідає про долю маленького американського хлопчика, який живе у Франції 1918 року. Його батько працює на уряд США і бере участь в розробці Версальського мирного договору. Те, чого хлопчик стає свідком, робить вирішальний вплив на формування його переконань, і перед нами розгортається картина народження жахливої особистості.

Мій хлопець – кілер

Прем’єра: 29 вересня

Жанр: бойовик, мелодрама, комедія

Молодій дівчині страшенно не щастить у відносинах з хлопцями. І ось одного разу вона зустрічає його: красивого, розумного і привабливого. Але ідеальний на думку дівчини хлопець виявляється не таким вже й простим. З’ясувалося, що раніше він працював найманим кілером. Чи зможе ця деталь зруйнувати, здавалося б, ідеальні відносини?

Глибоководний горизонт

Прем’єра: 29 вересня

Жанр: бойовик, трилер, драма

2010 рік. Працівники нафтової бурової платформи в Мексиканській затоці стають заручниками ситуації після події катастрофічного вибуху. Вони єдині, хто може зробити перші кроки з ліквідації вогнища спалаху і розливу «чорного золота» в океан, але робітникам не під силу зупинити найсерйозніший витік нафти в США і однієї з найбільших екологічних катастроф у світі.

Вона

Прем’єра: 29 вересня

Жанр: трилер, драма

Усього, чого добилася в житті Мішель, вона зобов’язана лише собі — вольовому характеру та звичці розраховувати лише на свої сили. Вона директор успішної компанії, мати дорослого сина, який більше боїться її, ніж любить, має молодого коханця — словом, типова успішна бізнес-леді. Незадовго до Різдва трапляється нещастя — Мішель ґвалтують у власному будинку, і вона навіть припустити не може, хто цей мерзотник. Що зробить сильна жінка? Звернеться за допомогою в поліцію, чи вирішить, як і завжди, розбиратися та вчинити помсту самостійно?