У Києві відкривається фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST

16 Вересня 2016 15:11

127014Дев’ятий за рахунком фестиваль відкриється на Арт-заводі «Платформа» і триватиме з 16 до 25 вересня.

Темою цьогорічного ГОГОЛЬFEST став Вавилон.

На глядачів чекають опери, вистави, перформанси, три кінотеатри, провокативні перфоманси, експериментальний фешн, інноваційні освітні технології, унікальна дитяча програма, цирк, кабаре, театр ляльок, відео-арт та навіть підземний бункер у якості концертної зали.

Центральною подією стане демонстрація еспериментальної опери-цирку «Вавилон» від режисера Владислава Троїцького і композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка.

Також окремо варто виділити програму «Литовський фокус», в рамках якої демонструватимуться вистави литовських артистів, серед яких зорова вистава «Баранцева пригода», дитяча танцювальна вистава «Кольорові сни» та вистава Вільнюського міського театру Оскараса Коршуноваса.

Програма кіно на ГОГОЛЬFESTі розділилася на освітню частину та кінопокази. Впродовж фестивалю в кінокласі розповідатимуть про різні стадії роботи над фільмом  —  від створення сценарію до підготовки фільму для прокату.

Показувати ж будуть роботи Babylon’13, фільми з фестивалів Docudays UA і Wiz-Art, стрічки від Центру Олександра Довженка та документальний фільм «Свій голос» про історію дитячого хору «Щедрик».

Також на території фестивалю діятиме музична Atlas Stage, де зіграють «Бумбокс», Vivienne Mort, Mujuice, The Erised, «Один в Каное» та інші.

Джерело:  hromadske.ua