У Рейк’явіку вирішили повністю припинити забруднювати повітря

30 Вересня 2016 10:17

 

 

Щоб скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу до нуля, мерія столиці Ісландії зробила цілий ряд важливих і своєчасних кроків, – повідомляє сайт Inhabitat.

Перший – розвиток громадського транспорту. Зараз з його допомогою пересувається лише близько чотирьох відсотків населення міста, а дуже бажано привчити до нього приблизно дванадцять відсотків, попутно замінивши всі засоби пересування на нові, що працюють від відновлювальних джерел енергії.

Завдання виглядає доволі реалістично, адже в Рейк’явіку і так все досить непогано – будинки жителів обігріваються завдяки геотермальним електростанціям – на їх частку припадає приблизно чверть усієї виробленої енергії. Ще дві третини забезпечують гідроелектростанції, та й саме місто невелике, там постійно проживає всього близько півмільйона людей. Проте дещо, наприклад, автотранспорт, все ще забруднює місто.

Також мерія наказала будівельним компаніям будувати до 90% нових будівель в межах міста – це дозволить істотно знизити темп розростання столиці. Повністю перестати забруднювати атмосферу планують вже зовсім скоро, до 2040 року.