Коли і де в Києві включать опалення

8 Жовтня 2016 12:40
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У столиці стартує опалювальний сезон. Міська влада обіцяє забезпечити теплом дитячі садки, школи та лікарні вже з наступного тижня, а ось в житлових будинках людям доведеться трохи мерзнути.

ДИТСАДКИ І ШКОЛИ. “Через похолодання і зниження середньодобової температури я дав доручення розпочати подачу тепла до лікарень, поліклінік, шкіл, дитячих садків та інших установ соціального спрямування за індивідуальними заявками з 10 жовтня”, – заявив мер Києва Віталій Кличко. У садочках, де діти вже мерзнуть, тільки раді такій новині. “У нас помітно стало прохолодніше в кімнатах, батьки дітей одягають в теплі светри і колготи. Багато діток вже підхопили нежить. Чим раніше включать тепло, тим краще, ми заявку вже подали”, – розповідають в одному з садочків Святошинського району.

Зате в деяких школах поки що температурою в класах задоволені. “Зараз у нас в кабінетах +21 градус, у коридорах – +17. Це нормальна температура, але як тільки істотно похолодає, ми відразу подамо заявку”, – пояснила “Сегодня” директор школи №99 Галина Собчук.

ЖИТЛОВІ БУДИНКИ. У житлових будинках почне з’являтися тепло лише з 17 жовтня. І вже підготовлений графік підключення до опалення. “Пуск тепла до житлового сектору доцільно почати 17 жовтня для того, щоб до 26 жовтня, коли очікується серйозне похолодання, вся система вже була запущена і налагоджена”, – пояснив директор підрозділу “Київенерго” “Київські теплові мережі” Євген Глушак.

У “Київенерго” зазначили, що 76% житлових будинків уже отримали акти готовності до початку опалювального сезону. У КМДА запевняють, що в районах створюються бригади, які будуть відповідальними за роботу теплових мереж. “Їхнє завдання – цілодобова телефонна комунікація, виконання графіків підключення будинків, оперативне усунення аварій, які можуть виникнути в житлових будинках і на вуличних тепломережах”, – розповів нам заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.