Перевірені способи не захворіти на грип

6 Жовтня 2016 09:05

kashel6-e1447328152750-500x300

Кожна людина хоча б раз у житті хворіла на грип і знає як важко від нього позбутися. Тому краще зробити так, щоб ним не заразитися. Цей вірус можна “підчепити” в транспорті, магазині і на робочому місці. Є прості і практичні поради, які вбережуть вас від вірусу.

Зробіть щеплення проти грипу

Це найнадійніший спосіб уберегтися від вірусів. Організм виробляє антитіла, і навіть, якщо ви заразитеся, хвороба пройде значно легше. Не забувайте про те, що ви це робите не тільки для себе, але і для … оточуючих: прищепивши, ви мінімізуєте шанси “принести” віруси додому з роботи і заразити домашніх.

Мийте руки

Мийте їх так часто, як тільки можете: відразу по приходу на роботу, потім через годину-півтори, перед їжею, після того як проїхалися в транспорті. Миття рук є найефективнішим, після щеплення, способом убезпечити себе від вірусів. Вони “осідають” на всіх поверхнях, до яких ви торкаєтеся.

Тримайте дистанцію

Якщо у вас є можливість, скоротіть кількість ділових та особистих зустрічей, спілкуйтеся по скайпу або телефону. Оскільки віруси передаються повітряно-крапельним шляхом, досить одного хворого в автобусі, щоб заразити всіх пасажирів. Якщо ви змушені перебувати в приміщенні з хворою людиною, користуйтеся медичною пов’язкою.

Запасайтеся вітамінами

Імунітет повинен бути достатньо сильний, щоб витримати атаку грипу, тому включіть в раціон якомога більше продуктів, що містять вітамін С: цитрусові, шипшина, обліпиху, солодкий перець, ківі, шпинат, капусту і так далі. Якщо у вас немає можливості забезпечити повноцінне харчування, купіть в аптеці полівітаміни.

 Провітрюйте приміщення

Вірус “любить” сухе і тепле повітря, щоб уберегтися від нього, необхідно часто провітрювати приміщення. Домовтеся з колегами відкривати вікна кожні годину-півтори. Будинки обов’язково провітрюйте не тільки протягом дня, але і перед сном і після нього.

Як тільки ви відчули нездужання, постарайтеся залишитися вдома. Тоді організм зможе впоратися з вірусами набагато легше, ніж коли ви дуже втомилися або перебуваєте в стресі. Один пропущений робочий день не тільки добре позначиться на вашому здоров’ї – він убереже і колег від грипу.

Джерело:  gazeta.ua