Столичні бібліотеки отримають 20 тисяч нових книг

1 Жовтня 2016 10:01

мДо кінця року для столичних бібліотек закуплять літератури на 1,5 мільйона гривень. Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко. Так, бібліотеки отримають 20 тисяч нових книг.

За словами Старостенко, влада має намір перетворити всі бібліотеки міста в громадсько-культурні центри та створити комфортні умови для читачів. Першою модернізували Центральну бібліотеку ім. Т. Г. Шевченка для дітей, на її оновлення було виділено мільйон гривень.

Раніше повідомлялося, що читальний зал бібліотеки Київського політехнічного інституту перетворили в коворкінг. У приміщенні зробили ремонт, замінили освітлення й меблі. Тепер там розмістили 70 робочих місць зі столами, стільцями і розетками. Крім того, закупили 45 крісел-мішків. Також простір обладнано Wi-Fi. Перевтілення відбулося за рахунок спонсорських коштів.

Нагадаємо, навесні поточного року на столичній Русанівці відреставрували бібліотеку ім. Кравченко. Там створили простір для дітей, простору вітальню, лекторіум і кімнату для проведення тренінгів. Автори ініціативи регулярно звітували про свої витрати і залучали для ремонту всілякі ресурси – наприклад, старі крісла, які реставрували і використовували в інтер’єрі.

Джерело: 112.ua