7 серіалів, які можна подивитися за пару вечорів

7 листопадаа 2016 17:57

Коли матеріалу занадто багато для повнометражного фільму і занадто мало для класичного серіалу, з’являються вони — міні-серіали.

Кожен з них унікальний і знятий у своєму особливому жанрі.  HB  зібрали свій список серіалів, для яких вистачить кількох вечорів.

 

Мілдред Пірс

(Mildred Pierce, 2011, США, драма)



 

Цей серіал — адаптація однойменного роману Джеймса Кейна. Головна героїня Мілдред Пірс, якій життя підносить сумні сюрпризи і змушує шукати вихід із складних обставин. Залишившись одна з двома дітьми, героїня змушена будувати своє життя з нуля у важкі роки Великої Депресії.

 

 

Стовпи Землі

(The Pillars of the Earth, 2010, Німеччина, Канада, Велика Британія,
драма, військовий, історія)
  



 

Дія серіалу розгортається в Англії XII століття — важкий, неспокійний час і жорстокі звичаї. Межа між добром і злом настільки умовна, що легко зробити невірний крок, приймаючи рішення в масштабах цілої держави. Вічна боротьба за престол, постійні війни, і зрада церкви. Чудова екранізація однойменного роману Кена Фоллета нікого не залишить байдужим!

 

 

Хетфілд і Маккоя

(Hatfields & McCoys, 2012, США, драма, вестерн, історія)



 

Це реальна американська історія легендарної сімейної ворожнечі, яка тривала кілька десятиліть, і майже розв’язала війну між Кентуккі і Західною Вірджинією. Хроніка зіткнення кланів, наповнена пристрастю, мужністю, помстою, самопожертвою, злочинами і звинуваченнями, які безупинно міняють обидві родини, і місця де вони жили.

 

 

Новий день

(Day Break, 2006, США, драма, фантастика)



 

Детектив Бретт Хопер «застряг» в повторюваному знову і знову дні, в якому його помилково звинувачують у вбивстві помічника окружного прокурора Альберто Гарса. Кожен день він все більше і більше дізнається про обставини цього злочину. Хоппер повинен виправдати себе, але його близькі також виявляються обплутані павутиною таємної змови, що ставить під загрозу їх життя. І це буде повторюватися до того часу, поки він не з’ясує, хто його підставив.

 

 

Чорне дзеркало

(Black Mirror, 2011 – до сьогодні,
Велика Британія, фантастика, трилер, драма)



 

Основна тема цього серіалу — вплив інформаційних технологій на людські відносини. Серії не пов’язані між собою ні сюжетом, ні акторами, ні часом або місцем оповідання. За словами режисера, всі сюжети об’єднує лише сатира на той образ життя, що поширений в сучасному суспільстві. За останні десять років технології всебічно змінили наше життя, перш ніж ми встигли схаменутися і засумніватися в них. У кожному будинку, на кожному столі, на кожній долоні — плазмовий телевізор, монітор комп’ютера, дисплей смартфона — чорне дзеркало нашого існування в двадцять першому столітті.

 

 

Шерлок

(Sherlock, 2010 – до сьогодні,
Велика Британія, США, трилер, драма, детектив)



 

Сучасна адаптація творів Артура Конан Дойля про приватного детектива Шерлока Холмса та його напарника, доктора Джона Ватсона. Сюжети ледве перетинаються з першоджерелом, замість винаходів — сучасні технічні засоби, замість щоденника Ватсона — блог, замість трубки – нікотиновий пластир. Якщо ви ще не дивилися цей серіал, вам потрібно це терміново виправити! Адже як сказала героїня цього серіалу Ірен Адлер: “Smart — is the new sexy”.

 

 

Книжкова крамниця Блека

(Black Books, 2000-2004, Велика Британія, комедія)



 

Black Books — це невеликий книжковий магазин у Лондоні, чий господар, ірландець Бернард Блек (якого грає стендап-комік Ділан Моран), ймовірно один з найменш придатних до цієї роботи людей: він абсолютно не збирається нічого продавати, закриває магазин в будь належний час, постійно пиячить і знущається над відвідувачами. У цих нелегких заняттях йому допомагають незграбний асистент Менні і стара знайома Френ, яка працює в магазині по сусідству. Можливо, цей серіал і не потрапляє в категорію «міні», але він точно вартий уваги.