На новорічні свята українці відпочиватимуть на два дні більше

8 листопадаа 2016 10:01

9Оскільки 1 січня 2017 року (Новий рік) випадає на неділю, 2 січня буде вихідним днем. А 7 січня (Різдво) припадає на суботу, тому 9 січня 2017 року, понеділок, також буде вихідним.

Про це йдеться у повідомлені Міністерства соціальної політики України щодо перенесення робочих днів у 2017 році,  передає видання «Закон і Бізнес».

Згідно з повідомленням, неробочими днями визначені:

– 1 січня — Новий рік;

– 7 січня — Різдво Христове;

– 8 березня — Міжнародний жіночий день;

– 16 квітня — Пасха (Великдень);

– 1 і 2 травня — День міжнародної солідарності трудящих;

– 9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги);

– 4 червня — Трійця;

– 28 червня — День Конституції України;

– 24 серпня — День незалежності України;

– 14 жовтня — Дня захисника України.

Мінсоцполітики нагадує, що згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП України у випадку, коли святковий або неробочий день (ст. 73 КЗпП України) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Тому за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями у суботу та неділю у 2017 році вихідний день у неділю 1 січня має бути перенесений на понеділок 2 січня, вихідний день у суботу 7 січня – на понеділок 9 січня, вихідний день у неділю 16 квітня – на понеділок 17 квітня, вихідний день у неділю 4 червня – на понеділок 5 червня, вихідний день у суботу 14 жовтня – на понеділок 16 жовтня.

Як правило, з метою створення сприятливих умов для святкування, а також раціонального використання робочого часу, розпорядженнями Кабінету Міністрів України рекомендується переносити робочі дні для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу та неділю.

У зв’язку з тим, що зазначене розпорядження має рекомендаційний характер, рішення про перенесення робочих днів приймається роботодавцем самостійно шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документу.