Громадський рух «Рідна країна» продовжує традиції знаменитої «Просвіти»

22 Грудня 2016 10:26

IMG_2893-572x763Одним із важливих напрямків своєї діяльності Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» вважає місію просвітництва — інформування громадян про справжню суспільно-політичну ситуацію в країні, про досягнення і втрати, про гострі й актуальні проблеми нашого життя, а також пропонує шляхи вирішення цих проблем.

«Ми використовуємо досвід історичного товариства «Просвіта», яке в кінці ХІХ – початку ХХ ст. намагалося насамперед через друковану продукцію донести свою позицію і протистояти антиукраїнським силам. Сьогодні, з огляду на те, що медіа, на жаль, служать владі та своїм власникам, донесення правдивої інформації через своєрідні «просвітницькі бюлетені» є важливим для нас», — розповів лідер руху Микола Томенко.

Він поінформував, що у 2016 році «Рідна країна» випустила вже чотири інформаційних бюлетеня. А у грудні побачила світ чергова газета накладом у 400 000 екземплярів, щоб поінформувати передовсім киян та мешканців Київської області про базові проблеми в українському суспільстві.

«Наш громадський рух виконує функцію, якій мусить приділяти увагу держава. Зокрема, у газетах пропагуються українські традиції і свята, подається інформація про історію перейменувань населених пунктів в Україні, про цікаві факти з життя видатних українців, їхні здобутки тощо», — зазначив Микола Томенко.

Так, в останньому, грудневому, випуску газети «Рідна країна» можна дізнатися, чому Чорнобиль не має лякати і як його можна зробити предметом гордості українців, звідки вигулькнула парадоксальна ситуація під антиукраїнським гаслом «БЕЗВІЗ ЗА УМОВИ БЕЗЛІСУ», а також — цікаві факти про Святого Миколая та наші різдвяні традиції.

«Рідна країна»