13 дивовижних будинків на деревах, в яких захоче жити кожен (фото)

8 Січня 2017 16:36

Будиночки на деревах призначені для того, щоб наблизити нас до природи. Вони ніби повертають нас у ті часи, коли людина полювала, займалася землеробством і жила у гармонії з природою, в оточенні пишних диких пейзажів. Вони асоціюються у нас з дитинством, іграми та кращими моментами, коли можна було сидіти на гілках гіганта і мріяти жити так вічно. У всякому разі, нас ці будинки наповнюють приємною ностальгією і натхненням, тому ми вирішили показати вам 13 найцікавіших з них. Можливо, вони викличуть у вас бажання перебратися туди вже сьогодні.

Екологічні будинки, Данія
1

У Данії студент-архітектор Конрад Вохсік розробив проект будинку, щоб змінити маленькі передмістя в околицях міст. Через дизайн та форми будинки губляться між деревами і здаються частиною природи. А для більшості тварин вони служать природним укриттям, забезпечуючи тінь і захист від хижаків і примх погоди.

Будиночок на дереві біля озера Мускока, Канада
2

Дім «Чотири дерева», розроблений архітектором Лукашем Косом, знаходиться поруч з озером Мускока в Онтаріо. Він здатний прихистити велику родину. Цікаво, що будиночок розгойдується при сильному вітрі, але боятися не варто: дизайнер використав в його конструкції міцні сталеві троси.

Сільський кондомініум, Теннессі
3

Цей величезний будинок належить громаді, яка проживає в лісі в штаті Теннессі, США. Найдивовижніше в тому, що будівлі більше 50 років і зроблена вона на 90% з дерева.

Хатина гномів, Британська Колумбія
4

Ці три будинки, які дуже нагадують оселю гномів, є одними з найвищих будинків на деревах у всьому світі. Вони повністю придатні для життя, хоч і не мають електрики.

Шпаківня для людини, Японія
5

Якщо коли-небудь ви мріяли жити поруч з птахами посередині лісу, цей будинок – ідеальний варіант для вас. Натхненням для будівництва послужили шпаківні, але зробили їх в людському масштабі, щоб люди і птиці змогли співіснувати. Усередині простір розділено склом на дві частини. Тому мешканці будинку можуть спостерігати за дикими птахами, які використовують його в якості тимчасового гнізда.

Будинок-ностальгія на дереві, Бельгія
6

Цей будинок був розроблений Бенджаміном Вердонком для місцевого фестивалю дизайну в Бельгії і розташувався на задньому дворі одного з будинків престарілих міста Гент. Візуально він нагадує ту саму установа і є певним порталом, що дозволяє бабусям і дідусям повертатися в прекрасні часи свого дитинства, проведені в будинку на дереві.

Дзеркальний куб, Швеція
7

Цей куб, розроблений Tham & Videgard Mirror, відноситься до одних з найбільш дивних готелів на планеті. Його конструкція створена так, щоб приховати структуру в лісі і дозволити гостям відчути дике життя посередині холодної природи.

Людське гніздо, Швеція.
8

Таке величезна гніздо розташоване серед дерев шведського лісу. За цією точною копією пташиного гнізда ховається повністю обладнаний сучасний номер, який призначений для приємного проведення часу в оточенні дерев і співу птахів.

Ресторан на дереві, Нова Зеландія
9

Ресторан на дереві «Yellow Treehouse» розташований в Окленді і може вмістити 18 відвідувачів, крім шеф-кухарів і офіціантів. Це, безумовно, один з найбільш незвичайних і красивих ресторанів у всьому світі.

Космічний корабель на дереві, Швеція
10

Цей незвичайний позаземний космічний корабель, здається, приземлився випадково на крижаний ліс. Насправді цей будинок – один з найбільш інноваційних архітектурних проектів останніх років, він є частиною того ж готельного комплексу, куди входить і Дзеркальний куб.

М’яч, що застряг між гілками, Канада
11

HemLoft – це дерев’яний будиночок на дереві, в якому можна відпочити від міської суєти, пилу, шаленого ритму. Незвичайне екологічно чисте житло знаходиться в лісі на північ від Уістлера (Канада) і здатне прийняти одного або двох чоловік.

Квітучий будинок, Японія
12

Цей вражаючий будинок чаю був спроектований Терунобу Фухіморі і побудований посередині пишного саду черешень. Як же чудово відвідати його навесні і, розмістившись біля вікна, неспішно дегустувати кращі сорти чаю, одночасно милуючись панорамою околиць.

Повітряна ферма, Каліфорнія
13

Будинок являє собою конструкцію з декількох невеликих будиночків, з’єднаних разом. Тут проживають фермери, які працюють на земельних ділянках в Каліфорнії. І це один з найбільших будинків на дереві, які існують в світі.

AdMe.ru

Джерело : Всесвіт