Відпочивати з користю: кращі творчі майстерні Києва

8 Січня 2017 13:26

Тематичні майстерні — це знахідка для всіх, кому подобається відпочивати з користю. Тут можна не тільки добре провести час у колі однодумців, а й відкрити в собі нові таланти: навчитися шити, працювати на верстаті або 3D-принтері і навіть створити міні-робота.

Фото: facebook.com/pg/izone.ua

Ось деякі з таких цікавих столичних майстерень:

IZONE

Напрямки: арт, фото, мода, дерево, шовкографія.

У творчій спільноті IZONE можна втілити в життя свою розробку або ідею: надрукувати сумку зі своїм принтом, нанести оригінальний малюнок на тканину, зробити авторську обкладинку, проявити чорно-білу плівку або надрукувати фотографії.

Фото: facebook.com/pg/izone.ua

IZONE об’єднує дизайнерів, програмістів, художників, скульпторів і всіх, хто хоче розвиватися творчо. Для початківців проводяться майстер-класи та воркшопи. У майстерні «Ізоляції» проходять цікаві лекції та виставки художників.Оплата залежить від виду послуг.

Адреса: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8.

Час роботи: з 12:00 до 20:00.

Телефон: (067) 622-87-94 (Пн-Нд з 12:00 до 20:00).

E-mail: info@izone.ua.

«Шити легко»

Швейний коворкінг «Шити легко» об’єднує як новачків, так і тих, хто вже навчений цій майстерності. Для новачків діють курси основ шиття, роботи з трикотажем, в’язання, печворку, одягу для тварин та ін. В клубі є швейні машинки, оверлок, розкрійний стіл та інше приладдя.

Оплата: за користування обладнанням.

Адреса: Київ, ст.м. Майдан Незалежності, вул. Михайлівська, 21-б.

Як знайти: від метро наверх, клуб розташований у дворі (вхід в арку навпроти суші-бару).

Телефон: (067) 424-13-04, (050) 503-94-77, (044) 279-26-07.

Фото: facebook.com/shytlegko

Hacklab Kiev

Hacklab — це клуб однодумців, де збираються електронщики, інженери і винахідники. Кожен охочий може приєднатися до цієї спільноти.

Що є в Hacklab: 3D-принтер, свердлильний, фрезерний і токарний верстат, фотолабораторія, паяльне приладдя та ручні інструменти. За необхідності досвідчені майстри навчать працювати з верстатом або приладом. Тут проходять вечори електроніки і воркшопи, а по середах — дні відкритих дверей.

Фото: facebook.com/pg/HackLabKiev

Ось деякі з проектів Hacklab: дельта-робот, спелеофонарі, трансформатор Тесла, великий FDM 3D-принтер і багато інших.Оплата — добровільне пожертвування.

Адреса: Київ, вул. Новокостянтинівська, 1-в.

Телефон: (093) 223-32-68 (Саша).

FabLab Fabricator

FabLab Fabricator — це відкрита інноваційна майстерня із сучасним обладнанням, за допомогою якого можна реалізувати свою ідею.

Фото: facebook.com/Fabricator.me

Устаткування FabLab: 3D-принтер, 3D-сканер, лазерні й вінілові різаки, фрезерні верстати, електроніка і ручні інструменти. У FabLab регулярно проводяться майстер-класи, лекції, воркшопи для школярів і дорослих.Оплата залежить від виду використовуваного обладнання, яке необхідно бронювати заздалегідь.

Адреса: Київ, вул. Воздвиженська, 25.

Час роботи: з 10 до 19.

Телефон: (044) 338-13-10.

Фото: facebook.com/Fabricator.me

Knitting Space

Knitting Space — це клуб для тих, хто любить в’язати: і для новачків, і для професіоналів. У співтоваристві можна вчитися в’язанню, обмінюватися досвідом, покращувати свої навички та створювати стильні речі. У клубі проходять майстер-класи з в’язання іграшок, шапок і шарфів, светрів, рукавиць.

Фото: facebook.com/knittingspace

Адреса: Київ, вул. Богдана Хмельницького, 50. 2 під’їзд, 17-к (вхід через арку).

Час роботи: Пн — вихідний, Вт-Нд — з 12:00 до 20:00.

Телефони: (093) 282-01-25 (Олеся), (067) 279-77-36 (Інна).

E-mail: contact@knittingspace.com.

Фото: facebook.com/knittingspace

IZOLAB

IZOLAB — лабораторія цифрового виробництва і частина IZONE, про яку ми розповідали вище. Тут, на верстатах з програмним керуванням, ручними та електроінструментами по дереву, пластику та металу, можна виготовити будь-яку річ.

Фото: facebook.com/pg/fablab.ua

Мета IZOLAB — розвивати науку і навчати бажаючих створювати унікальні речі. У IZOLAB проводяться воркшопи та майстер-класи на різні теми: від виготовлення мікророботів із зубних щіток до програмування мікроконтролерів. Лабораторія буде особливо цікавою архітекторам, дизайнерам, інженерам і всім, хто хоче створювати унікальні речі.У IZOLAB діють ті ж правила, що і в IZONE.

Вартість використання інструментів і пристроїв можна подивитися тут.

Адреса: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8.

Фото: facebook.com/pg/fablab.ua

Час роботи: щодня з 12:00 до 20:00.

Телефон: (063) 231-29-79.

Джерело: http://www.epochtimes.com.ua/novyny-kyyeva/yak-vidpochyvaty-z-korystyu-krashchi-tvorchi-maysterni-kyyeva-123651