Україна з 9 медалями посіла 8 місце на ХХVІ зимовій Всесвітній Універсіаді-2013

23 Грудня 2013 10:01

noc-ukr.org

noc-ukr.org

З 11 по 21 грудня в італійському курортному місті Трентіно пройшла ХХVІ зимова Всесвітня Універсіада-2013. У результаті якої Україна зайняла 8 місце з 9 медалями, з них  – кожного ґатунку по 3 і у загальному заліку: 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові.

Перше ж місце виборола Росія, спортсмени якої завоювали 50 медалей, друге – Польща (23) та третє – Південна Корея з 24, а повний медальний перелік можете переглянути тут.

Переможно українці виступили у двох видах спорту – біатлоні та лижних гонках.

Золоті медалі одержали: лижниця Катерина Григоренко, жіноча лижна збірна та біатлоніст Дмитро Підручний. Загалом всі відзначають, що українська жіноча збірна виступила набагато сильніше чоловічої.

Варто зауважити, що на ХХV Універсіаді Україна посіла 3 місце, виборовши 6 золотих, 5 срібних та 4 бронзових медалі.

Наступна Зимова Універсіада вже ХХVІІ пройде у 2015 році в іспанській Гранаді.

 Додатково:

Ці змагання для студентів вищих навчальних закладів проходять під егідою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) та патронатом МОК. За кількістю учасників змагань, видів спорту, рівнем організації Універсіади є другими у світі змаганнями після Олімпійських ігор.

Нашу команду представили майже дев’яносто юнаків і дівчат – студентів двадцяти вітчизняних вищих навчальних закладів.

Україна змагалась за медалі різного ґатунку в дев’яти видах спорту (біатлон, лижні гонки, стрибки з трампліна, лижне двоборство, фігурне катання, гірськолижний спорт, шорт-трек, сноубординг і хокей).

За підрахунками експертів  у загальній кількості ціна усіх завойованих  студентами у 2013 році медалей становить 220 тис.грн. Адже держава винагороджує за золоту медаль – 20 тисячами гривень, за «срібло» – 15, а за «бронзу» – 10.