У Києві знайшли вирішення проблеми довгобудів

20 Січня 2014 13:50
dt.ua

dt.ua

Спільними зусиллями банку “АРКАДА” та Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка відроджується проект будівництва житлового комплексу у місті Києві на просп. Академіка Глушкова, 6.

На сьогодні ПАТ АКБ “АРКАДА” займається підготовкою до створення Фонду фінансування будівництва для залучення коштів на спорудження житлових будинків та об’єктів соціально-побутового призначення комплексу.

Відновлення будівельних робіт стало можливим в результаті прийнятого Кабінетом Міністрів України Розпорядження № 1063-р від 11 грудня 2013 року про надання згоди на укладення договору доручення на виконання функцій замовника між Київським національним університетом імені Т. Г. Шевченка і ТОВ “Аркада-Будівництво” з метою завершення будівництва комплексу житлових будинків з об’єктами соціально-побутового призначення на просп. Академіка Глушкова, 6.

Цим масштабним проектом у Голосіївському районі столиці передбачається спорудження на 28 гектарах біля 30 житлових будинків кількох дитячих садків і загальноосвітніх шкіл, значної кількості об’єктів соціально-побутового обслуговування, а також багатоповерхового паркінгу.

Орієнтовно відновлення будівництва розпочнеться у другому кварталі 2014 року.

Довідка:

Попередній забудовник ПАТ “Побутрембуд” у 2005 році розпочав спорудження перших житлових будинків цього комплексу із залученням коштів інвесторів, але згодом заморозив об’єкт, поповнивши сумний перелік незакінчених новобудов. Кількість останніх сягає майже 50 % від усіх проектів будівництва житла в Україні. Понад 500 інвесторів, що внесли кошти на будівництво згаданого вище комплексу, більше 8 років чекають на свої квартири

 

 

Джерело: Газета.ua