Якщо у травні багато дощів, то їх буде мало у вересні

17 Травня 2014 08:49

kyiv 2

У народі 17-того травня говорили: «Якщо зацвіла горобина – це віщує врожай грибів». Також підмічали: «Якщо у травні багато дощів, то їх буде мало у вересні.»

За церковним календарем 17 травня вшановують мученицю Пелагію, преподобних Микиту, Кирила, Никифора, Климента, священномученика Еразма, Староруську ікону Божої Матері.

Іменинниками 17 травня є Кирило, Марія, Микита, Никифор, Пелагея (Пелагія), Сільван (Силуан, Силуян), Еразм (Єразм), Мирослава, Славомір, Бруно.

17 травня святкують:

Всесвітній день електрозв’язку і інформаційного суспільства (раніше «Всесвітній день інформаційного суспільства», Міжнародний день комунікацій)

Події у Києві 17 травня:

1940 – на стадіоні «Динамо» відбувся черговий футбольний матч на першість СРСР по групі «А». Зустрілися київська команда «Динамо» і московська — Центрального будинку Червоної армії. Матч закінчився перемогою киян з рахунком 4: 1. На матчі були присутні понад 35 тис. глядачів.

1945 – відкриття кабінету-музею М. Лисенка при державній консерваторії. В експозиції представлені документи і матеріали, що пов’язані з дитячими і студентськими роками композитора, його музичною освітою, творчою, концертною, педагогічною і науковою діяльністю.

1985 – з аеропорту Бориспіль вперше вилетів до австрійського міста Зальцбург літак ТУ-154.

1995 — відкрився Музей історії Київміськбуду – перший музей, що розкриває історію післявоєнного відновлення і розвитку житлово-цивільного будівництва Києва.