Столиці загрожує епідемія через забиті вщент морги

23 Червня 2014 12:09
www.vesti.ru

www.vesti.ru

В одному із моргів Києва досі зберігаються тіла загиблих після лютневих протистоянь. Трупів багато і ніхто не поспішає їх забирати. Працівники жаліються, що через велику кількість мерців їхня робота паралізована.

Другий столичний морг більше не приймає померлих, бо забитий трупами вщент. Біля установи страшенний сморід, всередині місяцями гниють понад півсотні тіл. Їх мали поховати за бюджетний кошт, втім, грошей чиновники не знайшли. Стаття на поховання самотніх чи не встановлених осіб з бюджету Києва у цьому році просто зникла. Тому гроші не надходять, на відміну від трупів, йшлося у сюжеті “Надзвичайних новин” на ICTV.

Серед цих небіжчиків і тіло Євгена Ратушнякова. Він згорів у власному будинку ще 4 квітня. Поховати його не можуть й досі. Через помилку в оформленні документів про смерть, чоловіка приписали до безіменних, тому родичам не віддають.

За півроку до цього моргу небіжчиків надійшло близько півсотні. Найбільше після лютневих подій на Майдані. Стара холодильна камера з такою кількістю трупів не може впоратись, тому її вимкнули. Відтак, тіла людей почали підгнивати. Навіть персонал, який звик до специфічного запаху, працює у протигазах.

У такому стані заклад становить епідеміологічну небезпеку для всього міста. Принаймні, такого висновку дійшла комісія уповноваженого Верховної Ради з питань справ людини.

Півроку у міському департаменті охорони здоров’я не знали, що робити з тілами. Коштів на їхнє поховання ніхто не давав. Лише після приїзду журналістів, трупи почали поспіхом вивозити на поховання приватні фірми. “Проплатили 49 тисяч гривень за захоронення. Це ж були живі люди, тіла треба поховати”, розповів Юрій, співробітник приватної ритуальної служби.

Небіжчиків моргу №2, нарешті, поховають на Північному кладовищі. Втім, повністю це проблеми не вирішить. Грошей, як і раніше, нема. Трупи, як і раніше, везтимуть.

Джерело: eveningkiev.com