Назви “Московський проспект” та “Московський міст” у столиці хочуть змінити

18 Серпня 2014 10:21

moskovskij-mist-2

У ВР зареєстровано проект постанови про присвоєння Московському проспекту та Московському мосту у Києві імені академіка А. Добровольського, повідомляє УНН.

Відповідний документ внесли до парламенту нардепи Е. Леонов та І. Мірошниченко.

Головним комітетом з розгляду документу визначено Комітет ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

“Після Революції Гідності, що допомогла здолати злочинний режим Януковича, Російська Федерації розпочала відверту агресію проти нашої держави на теренах Криму та у східних областях. На жаль, частина громадян піддалася на злочинну україноненависницьку пропаганду. Однією з причин цього є зберігання на теренах України імперських російських символів, зокрема, топонімів. Одним з таких прикладів є існування у м. Києві Московського проспекту та Московського мосту”, – йдеться у пояснювальній записці.

“Водночас ми маємо цілий пантеон видатних українців, пам’ять яких варта увіковічнення. Так, Анатолій Добровольский є видатним українським архітектором, який до того ж брав безпосередню участь у створенні проекту Московського мосту у м. Києві. Саме він розробив форму пілона Московського мосту, що нагадує літеру “Л”. Варто зауважити, що працював він над проектом мосту безкоштовно”, – зазначається у документі.