У столиці зріс попит на житлову нерухомість

18 Вересня 2014 19:00

home-poster.net

home-poster.net

Інвестиційний попит на житло в столиці за останні півроку значно активізувався. Таку думку було озвучено експертами в галузі нерухомості під час прес-конференції “Ситуація на ринку банківського кредитування покупок житла на первинному і вторинному ринку нерухомості”, повідомляє УНН з посиланням на “Економіст”.
Незважаючи на нестабільну економічну ситуацію, експерти продовжують відзначати зростання цін і купівельного попиту на квартири в Києві. Серед основних причин позитивних тенденцій експерти називають появу досить великого обсягу бюджетної пропозиції в галузі та зростання інвестиційного попиту на житлову нерухомість. Третім фактором збільшення попиту в столиці стають вимушені переселенці, що активізували не тільки ринок оренди, а й покупки побудованого житла в Києві.
За словами фахівців найбільшої столичної будівельної компанії ПАТ “Київміськбуд”, інвестування в нерухомість в умовах нестабільної економічної ситуації залишається найбільш вигідним капіталовкладенням.
“Великий наплив інвесторів був навесні, коли фінансовий ринок тільки починав девальвувати, люди кинулися рятувати свої заощадження. Активно знімалися депозити, бралися гроші з заощаджень, тоді бажаючих інвестувати саме в житло було більше. Тому що пояснювати вже нікому не потрібно, що саме нерухомість — найвигідніше вкладення і заощадження фінансових коштів”, — зазначили в прес-службі будкомпанії.
Нагадаємо, директор рейтингового агентства IBI-Rating Григорій Прерва заявив, що на ринку нерухомості України гостро стоїть проблема недобросовісних забудовників. У той же час, Державна служба статистики повідомила, що в Україні протягом січня-липня варість будівництва зросла на 6,7%.