Бібліотекарі з усіх куточків України зібрались обговорити майбутнє

7 Жовтня 2014 16:44

1042
У Національній бібліотеці України для дітей сьогодні розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей “Сучасна дитина та бібліотека:перспективи та проблеми розвитку відносин”.
Почесними гостями заходу стали Радник Президента України, голова фонду “Рідна країна” Микола Томенко та голова ГО “Муніципальна ліга Києва”, експерт з місцевого самоврядування Олександр Федоренко.
1043

“Сьогодні, як ніколи за часів незалежності нашої держави, ми відчуваємо потребу у високоінтелектуальних й високоморальних поколіннях українців, які захищатимуть та розбудовуватимуть країну. Ваша праця та ваші зусилля є основою для розвитку таких українців” – зазначив Микола Томенко, підкресливши, що робитиме усе можливе для підтримки й розвитку бібліотечної галузі.
1043

Також, він пообіцяв учасникам конференції підтримку їх законодавчих ініціатив.
1044

В свою чергу Олександр Федоренко подякував присутнім за їх професіоналізм, вбачаючи саме в ньому майбутнє українських бібліотек та їх важливий вплив на формування національної свідомості.
1045

До всіх обласних бібліотек гості передали примірники фотоальбому репродукцій Т.Шевченка, Шевченківського щоденнику та дитячу літературу видавництва “Веселка”.