З Флорівського монастиря викрали старовинну ікону (фото)

24 Жовтня 2014 17:17
kyiv.comments.ua

kyiv.comments.ua

Ігуменя Флорівського жіночого монастиря в Києві заявив про викрадення з храму старовинної ікони «Спаса Нерукотворного», повідомляє «ForUm».

Інцидент стався 15 жовтня: після закінчення ранкової літургії, до церкви, розташованої на території Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря, прийшла екскурсія. Відвідувачі оглядали храм, ставили свічки і прикладалися до давніх ікон. Скориставшись метушнею, невідомий чоловік викрав образ Христа «Спас Нерукотворний».

Як зазначили в міліції, настоятелька монастиря повідомляти про подію в міліцію відразу не стала, сподіваючись, що зловмисник одумається і поверне святиню.

За даними правоохоронців, уже встановлено особу підозрюваного – 33-річний киянин, раніше неодноразово судимий.

Після перевірки інформації з`ясувалося, що чоловік перебуває в розшуку Солом`янського райуправління міліції за скоєння низки крадіжок.

Підозрюваний у минулому займався реставрацією ікон і добре знається на їх цінності. Викрадений образ Спасителя написаний давно, і сама ікона була прикрашена позолоченою оправою. Ми розшукали зловмисника. Вкрадену церковну реліквію він вже встиг збути знайомим, а гроші витратити на власні потреби..

Правоохоронці вживають усіх заходів, щоб знайти і повернути давню святиню до храму.

Джерело: Коментарі