Медичні ВНЗ можуть підпорядкувати Міносвіти

17 Грудня 2014 23:00

image.tsn.ua

image.tsn.ua

Реформування системи охорони здоров’я торкнеться не тільки медичних установ, але і профільних університетів, заявив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі. Про це повідомляє ZN.UA.
“Я дуже здивувався, коли дізнався, що в Україні медичні університети знаходяться у підпорядкуванні МОЗ. У Грузії – це компетенція Міністерства освіти. Клінічні бази для навчання студентів медичних університетів створені на базі науково-дослідних інститутів академії медичних наук”, – зазначив Квіташвілі.
“Приймати рішення, що стосуються медичних університетів, ми будемо спільно з Міністерством освіти і науки”, – підкреслив міністр охорони здоров’я.
Сьогодні в Україні підготовкою лікарів і фармацевтів займаються 13 медичних університетів, 2 медичні академії і 3 академії післядипломної освіти. У це число входять також Кримський, Донецький і Луганський університети, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях.
Клінічні бази для навчання студентів і проведення наукової роботи функціонують в обласних та міських лікарнях, диспансерах, а також інститутах Академії медичних наук.