Забіг Миру відбудеться в столиці у березні

24 Лютого 2015 17:00

fla-kyiv.org.ua

fla-kyiv.org.ua

Українці планують подолати 18 тисяч кілометрів заради Миру. Про це УНН повідомили у прес-службі організаторів акції.
21 лютого у Києві відбулася презентація Забігу Миру та флеш-моб на підтримку Забігу Миру — спортивно-масового заходу, який охопить більшість країн Європи.
Учасники заходу подолали 18 кілометрів вулицями Києва, засвідчуючи таким чином своє прагнення якнайскорішого досягнення миру в Україні, висловлюючи подяку європейським країнам за підтримку українського народу та закликаючи киян та гостей столиці підтримати основний захід, який розпочнеться за місяць — 21 березня.
“Через місяць — у день підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС — ми дамо старт головному Забігу Миру. Почнеться він біля Верховної Ради і перші кілометри разом з командою зможуть пробігти усі охочі. А далі 12 учасників Забігу Миру вирушать у подорож країнами Європи де подолають вже 18 тисяч кілометрів, тобто у тисячу разів більше, ніж сьогодні”, – розповів ініціатор Забігу Миру, громадський діяч Віктор Мазярчук.
На початку заходу його організатори презентували логотип Забігу Миру та відправили послання миру, а саме — випустили в небо поштових голубів. “Саме голуб, як символ миру розмістився на спеціально розробленому логотипі Забігу Миру. До речі, якщо придивитися до зображення, то можна побачити там не лише птаха, який тримає гілку, а і людину, яка біжить. Біжить заради миру”, – пояснила учасниця Забігу Миру Ксенія Джуган.
За планами організаторів, власне Забіг Миру триватиме майже три місяці. Учасники відвідають кілька десятків міст, в кожному з яких висловлюватимуть подяку за підтримку України. Біг відбуватиметься в режимі естафети. Учасники по-черзі пробігатимуть від 20 до 40 кілометрів кожен. Рух триватиме цілодобово. Мешканці європейських країн матимуть змогу скласти компанію учасникам, пробігти разом з учасниками на будь-якому етапі маршруту, або просто привітати бігунів миру. Завершиться забіг у Ватикані спільною молитвою за мир в Україні та Світі.
“Ми обрали біг, бо вважаємо його справжнім символом миру, який об’єднує мільйони людей, незалежно від громадянства, політичних чи релігійних переконань та не дивлячись на будь-які кордони. Впевнений, що наш захід покращить імідж України і ще більше зблизить нас із родиною європейських народів”, – сказав учасник Забігу Миру Сергій Попов.