Діти пишуть про Майдан, війну на Сході та Батьківщину – результати конкурсу молодих літераторів «Надія»

6 Травня 2015 11:29

23

У Київському музеї Лесі України нагородили переможців VII  літературного конкурсу  серед школярів та студентів «Надія». В ході творчого турніру юних літераторів  віком від 6 до 18 років, журі конкурсу відзначило 50 найкращих поетично обдарованих дітей та учнівської молоді.

24

«Головна мета конкурсу – виявлення талановитих дітей, популяризація дитячої творчості, залучення школярів та студентів до скарбниць української культури. До участі в конкурсі запрошувались учні навчальних закладів м. Києва за трьома віковими категоріями: 6-10, 11-14 та 15-18 років. Як результат, маємо подекуди неперевершені твори поезії та прози» – зазначила член журі конкурсу,  директор Музею видатних діячів української культури  Наталія Терехова.

Юні поети та прозаїки вразили організаторів літературного конкурсу тематикою своїх літературних доробків. Так, за словами голови Фонду М.Томенка «Рідна країна» у Києві, депутата Київради Олександра Федоренка, неочікуваними стали вірші школярів молодшої та середньої школи, присвячені подіям на Сході, політичним реаліям сьогодення та темі вибору.

«Діти пишуть про Майдан, АТО, депутатів, які мають відчувати  «подих» обдурених виборців,  Батьківщину, деградацію людини в сучасних умовах. Якщо згадати, що вустами малечі говорить істина, то ці  дитячі поезії говорять про настрої киян більше, ніж всі політики разом в своїх телешоу » – відзначив Олександр Федоренко.

Київський  Фонд М.Томенка «Рідна країна» цього року окремою премією відзначив ученицю 9 кл. Мейс Абдаллах  (відео читання).

26

Конкурс «Надія» був заснований Музеєм видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у 2001 році до 130-літнього ювілею від дня народження Лесі Українки. Проведено вже шість конкурсів, у яких взяли участь більше 400 учнів та студентів м. Києва та передмістя віком від 6 до 18 років.

Конкурс відбувається за фінансової підтримки фонду М.Томенка «Рідна країна».