Кияни не зможуть обрати депутатів райрад під час місцевих виборів цього року – депутат Київради

28 Травня 2015 14:43

 

kiyany.obozrevatel.com

kiyany.obozrevatel.com

Депутат Київської міської ради, член комісії з питань місцевого самоврядування Олександр Федоренко передбачає затягування питання  відновлення райрад в Києві. Він переконаний, що внесений  до порядку денного сьогоднішньої сесії проект рішення «Про управління районами міста Києва» буде прийнятий за основу і піде на доопрацювання.

«Розглядатимуть правки довго й нудно, затягуючи час, щоб пропустити  строк, необхідний для його ухвалення. Таким чином кияни  не зможуть обрати депутатів райрад під час  місцевих виборів (28 жовтня 2015р)  і наступний шанс  у киян з’явиться тільки у 2020 році» – вважає депутат.

За його словами, відповідно до нових положень ст. 7 Закону «Про столицю», рішення територіальної громади міста Києва або Київської міської ради щодо утворення (неутворення) районних рад повинні бути прийняті до дня чергових виборів. Затягуючи час при  доопрацюванні, міські депутати працюватимуть так,  щоб пропустити  строк, необхідний для  ухвалення даного рішення.

«Мер столиці Віталій Кличко та найближчі його соратники з фракції «УДАР- Солідарність», особливо ті, які у передвиборчий період обіцяли у своїх публічних виступах повернути райради,  звісно голосуватимуть за відновлення райрад.  Проте, це буде завчасно  прорахована недостатня для прийняття рішення  кількість  голосів.  Всі інші матимуть свою «особисту думку» – зазначає Олександр Федоренко.

На думку депутата,  влада у такий спосіб   отримає чергову можливість ще 5 років  розповідати з екранів телевізорів та газетних  шпальт про децентралізацію, роль місцевої громади та розвиток місцевого самоврядування.

Сьогодні, 28 травня 2015 р. на голосування депутатів Київської міської ради винесено проект рішення «Про управління районами міста Києва».

Прес-служба
депутата Київради Олександра Федоренка.