Як пройде День міста у Києві: куди піти і чим зайнятися

30 Травня 2015 11:29
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Програма святкування 1533 річниці Дня Києва буде як ніколи раніше насиченою. Влада обіцяє у вихідні близько 130 заходів, розрахованих і на дорослих, і на дітей: регата, виставка квітів, танці на Софійській площі і народні гуляння в Пирогово.

29 травня

РУМБА, САМБА І ВАЛЬС

Протягом трьох днів відбудеться Всеукраїнський фестиваль бального танцю “Подаруй Києву вальс”. На сцені, спеціально обладнаній у центрі міста, будуть змагатися як професіонали, так і любителі вальсувати, але для участі потрібно завчасно зареєструватися. Найкращих нагородять грошима — призовий фонд 100 тис. грн, їх розділять між 27 призерами. Там же, вечорами будуть проводити безкоштовні майстер-класи з румби і самби.

Де: Софійська площа

 

ПОВІТРЯНІ КУЛІ

Під час святкування Дня Києва в небі часто будуть з’являтися безліч повітряних куль. А все тому, що десятки учасників фестивалю повітроплавання “Кубок Києва” продемонструють городянам свою майстерність у вільних польотах над містом. Загальні старти заплановані на ранок протягом трьох днів. А городяни можуть поспостерігати, як саме професіонали будуть готуватися до польотів, і дізнатися багато цікавого про повітряні кулі.

Де: Гідропарк, парк Дружби народів

30 травня

СПІВ НА РЕКОРД

Урочисте відкриття свята заплановано на суботу, 30 травня. Протягом дня будуть виступати духові оркестри і безліч українських груп, а о 18:00 можна буде приєднатися до масового виконання гімну столиці “Як тебе не любити, Києві мій”, щоб встановити рекорд України. На вечір у центрі заплановано світлове шоу. Також, починаючи з 20:00, протягом двох годин можна буде помилуватися вечірнім сяйвом повітряних куль.

Де: Софійська і Михайлівська площі

КВІТИ І ХВИЛИНИ

Цінителі живих рослин зможуть у вихідні безкоштовно відвідати виставку квітів “Україна Європейська”, де можна за ландшафтними фігурами визначити європейські країни. Так, Францію уособлює квітуча Ейфелева вежа, Італію — Колізей. Можна буде також звірити годинник: комунальники створили величезні ходики, які показують точний час.

Де: Співоче поле

ПОДІЛЬСЬКА РЕГАТА

Проведення парусної регати на День міста вже стало традицією Києва. Цього разу урочисте відкриття відбудеться об 11:00. Учасники — представники яхт-клубів Києва і України, а деякі команди очолюють спортсмени, які вже отримали визнання у вітрильному спорті.

Де: Поділ, Київський річковий вокзал, 6-й причал

ЯРМАРОК МАЙСТРІВ

У святковий день городяни зможуть побачити вироби народних майстрів зі всієї України, які уособлюють нашу культуру. Заодно можна буде також придбати різноманітні вироби, наприклад зроблені з глини вази або тарілки, щоб прикрасити свій будинок.

Де: Музей Івана Гончара, вул. Лаврська, 19, с 10:00 до 17:00

31 травня

КОНІ І СОБАКИ

Опівдні шанувальники кінного спорту зможуть помилуватися заїздами коней рисистих порід України, аджиліті (спорт з подолання перешкод. — Ред.), конкурсом на потужність стрибка, а також подивитися дресуру коней без вуздечки.

Відвідувачі зможуть перевірити свою силу у стрільбі з лука та арбалета, покататися на конях, поні і в фаетоні. У програмі — лицарські шоу-бої, індійський театр “Дикий Захід”, майстер-класи з іпотерапії і забіги собак борзих порід.

Де: “Київський іподром”, проспект Академіка Глушкова, 10

“МУШЛЯ ДЖАЗ”

У неділю на літній естраді міського саду з 16:00 до 22:00 можна буде послухати джазову музику. До Дня Києва музиканти підготували особливу концертну програму “Мушля Джаз”. А на Софійській площі о 18:00 городян порадує джаз-бенд Олександра Фокіна.

Де: Маріїнський парк, Софійська площа

СПОРТ І ДІТИ

Весело провести час можна буде і разом з родиною: відбудеться Чемпіонат міста з сімейного спорту (початок об 11:00, вул. Хрещатик). Діти зможуть допомогти своїм батькам отримати нагороди. У місті також пройде Міжнародний турнір з кікбоксингу, який почнеться о 10:00, в парку біля арки Дружби народів.
Де: Хрещатик, арка Дружби народів

ЗМІЇ ТА ОБРЯДИ

У Музеї народної архітектури та побуту з 11 до 17 години відбудеться Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв. В експозиції “Наддріпрянщина” проведуть обряд, оскільки у цей день українці відзначають свято Трійці.

Де: музей Пирогово

ПЛЕНЕР НА ПЕЙЗАЖЦІ

Пройде виставка робіт студентів Національної академії образотворчого мистецтва “Київський пленер. Пейзажка” і фотовиставка київського руферського клубу. Проведуть конкурс дитячого малюнка: кращий прикрасить кабінет мера Києва.

Де: Пейзажна алея

1 червня

ПРОБІГ ПІД КАШТАНАМИ

Масштабний 23-й спортивно-благодійний “Пробіг під каштанами”, у якому візьмуть участь близько 15 тис. осіб, почнеться о 10:00 на Михайлівській площі. Вартість участі — 100 грн, зібрані кошти будуть спрямовані на лікування дітей. До речі, вперше за всю історію пробігу переможці отримають грошову винагороду: 2,3 і 5 тис. грн.

Де: Михайлівська площа

З 29 по 31 травня пройде міжнародна велогонка Race Horizon Park 2015, в якій візьмуть участь 200 велогонщиків з 13 країн Європи. Вони проїдуть вулицями Києва, висловлюючи свою підтримку нашій країні. У перший день — професіонали, наступного дня проведуть велопарад, і в останній — позмагаються всі охочі від 16 до 60 і більше років. Через змагання деякі вулиці будуть перекриті.

 

Джерело: Сегодня