Київське таксі подорожчало у 2 рази

23 Жовтня 2015 11:13
perspektyvy.kiev.ua

perspektyvy.kiev.ua

через негоду на дорогах столиці великі пробки, і їхати куди-небудь на громадському транспорті стало проблемою. Ситуацією скористалися таксисти – вони підняли ціни в 1,5-2 рази.

“Чекав таксі півгодини, і замість звичних 33 грн, заплатив 50. А дружина їхала з Виноградаря на Столичне шосе – у неї тариф з 80 грн підскочив до 200! Мій таксист каже, що у них на 9 ранку в базі висіло 1600 замовлень. Водії брали тільки самі “жирні” і тільки найближчі до себе”, – розповідає киянин Євген. Інші люди, яким довелося їхати на таксі, кажуть, щоб виїхати вчасно, просили оператора накинути 10-20 грн, або відразу просили “екстра-виклик”.

“Проблема в тому, що зараз у більшості таксомоторних компаній вільні тарифи. Коли сонце, спека, місто порожнє – вони згодні возити за копійки, а як тільки дощ, сніг – ціни злітають і до 1000, і до 2000 грн. У служби, де тариф 20 грн, водій не дурень – він мінімальне замовлення не візьме, а буде чекати, поки людина або підніме суму, або більш велике замовлення дочекається. У тих служб, у яких автомобілі брендовані, тарифи спочатку дорожчають, але таких проблем немає”, – розповів голова правління ВГО «Українська таксомоторна асоціація» Андрій Антонюк.

Як повідомлялось раніше, у Києві з’явиться безкоштовне таксі.

Нагадаємо, “таксисти” оголосили нічний бойкот.