У Києві фінішував Всеукраїнський сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду»

5 листопадаа 2015 11:43

39
У Національній бібліотеці України для дітей відбулось урочисте нагородження переможців Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду».

Конкурс ініційовано з метою виховання якісно нового, духовно збагаченого покоління дітей та молоді на засадах поваги та пам’яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни, формування серед юних громадян патріотичних цінностей, національної свідомості, збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, рідних та близьких.

Конкурсні роботи розглядалися у 2-х номінаціях – сімейні книги та відео-книги у 2-х вікових категоріях – 6-11 та 12-16 років.
40
Участь у конкурсі взяли 1077 робіт з 19 областей України. На розгляд Головного журі до Національної бібліотеки України для дітей надійшло 185 робіт переможців обласного туру: 127 – у номінації сімейні книги та 58- у номінації відео-книги. Переможцями конкурсу стали 22 роботи:15 – у заявлених номінаціях та 7 – поза конкурсом.

Серед організаторів сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду» – Міністерства культури України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, Української Спілки ветеранів Афганістану, Національного видавництва дитячої літератури «Веселка», Українського Фонду «Пам’ять», Організації ветеранів України, – Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та Громадська організація «Муніципальна ліга Києва».
41

«Важливими чинниками морального виховання є історична пам’ять, традиції роду і сім’ї, бо кожна людина несе в собі колективну пам’ять поколінь. Учасники конкурсу разом з батьками підготували книгу пам’яті свого роду в якій родинні історії або розповіді про представників родини, які брали участь у Другій світовій війні — на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в підпіллі, були вивезені до Німеччини – пов’язані з сучасністю, зі справжніми людськими та сімейними цінностями» – вітаючи переможців конкурсу зазначив голова ГО «Муніципальна ліга Києва», депутат Київради Олександр Федоренко.

Побачити кращі творчі доробки можна буде в спеціалізованих бібліотеках України для дітей: після Києва пересувна виставка експонуватиметься в інших регіонах країни.