В Києві проходить науково-практична конференція, присвячена бібліотекам для дітей

22 листопадаа 2015 14:31

DSCN4520

В Національній бібліотеці України для дітей проходить Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотеки для дітей в контексті культурно-історичного розвитку України». Конференція приурочена виходу в світ монографії колективу працівників НБУ для дітей «Історія розвитку бібліотек України для дітей (кінець ХІХ-ХХ ст.)».

Серед учасників конференції – провідні співробітники бібліотек України, науковці та представники громадських організацій з Національної бібліотеки України для дітей, Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, Закарпатської обласної бібліотеки для дітей , Київської обласної бібліотеки для дітей, Тернопільської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва, Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. Н.К. Крупської, Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О.Лягіна, Львівської обласної бібліотеки для дітей, Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка, КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей Рівненської обласної ради», Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка, Чернівецької обласної бібліотеки для дітей, Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Національного музею літератури України, Київського університету імені Бориса Грінченка, Київського національного університету культури і мистецтв, Української асоціації працівників бібліотек для дітей та Українського інституту національної пам’яті.

DSCN4540

Почесними гостями наукової конференції стали представники Фонду «Рідна країна» – доктор політичних наук, голова Фонду Микола Томенко та кандидат політичних наук, Уповноважений представник Фонду М.Томенка «Рідна країна» у м.Києві Олександр Федоренко. Для учасників наукового заходу Фонд «Рідна країна» презентував декілька своїх видань, зокрема, «Український щорічник-2016» , аудіовидання «Слуханка для української малечі» та збірник казок Василя Симоненка.

DSCN4468

Конференція працюватиме за двома напрямками (секціями): бібліотека для дітей в системі життєдіяльності дитини та бібліотека для дітей і бібліотекар в контексті історичного розвитку. Для учасників та гостей конференції презентовані спеціалізовані книжково-інформаційні виставки «Бібліотека для дітей в контексті культурно-історичного розвитку України» та «Історія державних бібліотек України для дітей», а також презентація монографії колективу працівників НБУ для дітей «Історія розвитку бібліотек України для дітей (кінець ХІХ-ХХ ст.)»