Пільговики мають місяць для оформлення “Картки киянина”

10 Жовтня 2014 09:12
info.kyivcard.com.ua

info.kyivcard.com.ua

Для безкоштовного проїзду у столичному метрополітені мешканці Києва, які тепер мають право на цю пільгу, повинні звернутися до соціальних служб свого району і отримати картку киянина. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко в коментарі журналістам під час брифінгу в кулуарах Київради, повідомляє прес-служба КМДА.

Він нагадав, що 4 жовтня Київрада ухвалила рішення про внесення змін до програми «Турбота», надавши право безплатного проїзду окремим категоріям, які не мали права за чинним законодавством на пільговий проїзд у метрополітені.

«Сьогодні метро збиткове. Нам потрібно оптимізувати роботу цього підприємства, щоби воно ефективно працювало. Щодо незахищених верств населення, – окремі категорії киян, які тепер мають право на пільговий проїзд в метро, повинні звернутися протягом місяця до соціальних служб свого району і отримати картку киянина. Ми даємо цей додатковий час, щоб усі визначені категорії киян мали можливість отримати пільги для проїзду в метро», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що це нововведення дозволить визначити точну кількість пільговиків у метро, оскільки «багато людей користується пільгами, не маючи на те права». Він також зазначив, що введення подібного контролю в інших країнах дозволило збільшити доходи метрополітену на 10-15%.

Джерело: Хрещатик