У столиці пустує половина готелів

13 листопадаа 2014 16:23

aff.bstatic.com

aff.bstatic.com

У Києві завантаження готелів за три квартали 2014 р. знизилось на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міжнародної компанії JLL, що надає фінансові і комплексні професійні послуги в сфері нерухомості, пише “РБК-Україна”
“За підсумками трьох кварталів 2014 року завантаження в Києві скоротилася на 42% до аналогічного періоду минулого року, тоді як середній тариф в доларах лише на 6% – до 193 дол. При цьому показник RevPAR (прибутковість на номер) відчутно знизився – на 48%. За прогнозами експертів JLL, в останньому кварталі розрив до минулого року продовжить збільшуватися, і за підсумками 2014 року показник RevPAR знизиться більш ніж на 50%”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з даними компанії, протягом останніх двох років заповнюваність ключових брендованих готелів у місті була стабільною і становила близько 50%. У цьому році за підсумками дев’яти місяців даний показник знаходиться на рівні 29%.
“Такий рівень завантаження не є несподіваним, враховуючи, що основну частину попиту на розміщення формували гості з Росії – сегмент, якого зараз у місті практично немає. Готелі намагаються утримувати тарифи, розуміючи, що зниження цін або демпінг не підвищить завантаження, а тільки ще більше знизить їх доходи. При цьому у момент, коли ситуація почне відновлюватися готельєри зможуть утримувати стабільні тарифи і не погіршать становище на ринку в цілому”, – сказав Дженкінс.
Нагадаємо, в Києві завантаження готелів у першому півріччі 2014 р. знизилося до 30%.