Комісія Київради по боротьбі з корупцією хоче зупинити будівництво на вулиці Звіринецькій?

31 Березня 2015 12:23
businessua.com

businessua.com

В пятницю, 27 березня,вперше відбулось виїздне засідання постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією щодо незаконного будівництва на вулиці Звіринецькій, 72. Саме тут минолого тижня були нанесені тілесні ушкодження депутату Київради Олені Єскіній. На засіданні були присутні члени комісії, депутати Київради Олександр Харченко та Ярослав Діденко, депутат Верховної Ради Ігор Луценко. Вони поспілкувалися з мешканцями прилеглих до місця забудови будинків та Головою ради директорів компанії “УКРБУД” Юрієем Пелихом. Про це повідомляє Інформаційний портал Київської міської влади.

Було вирішено, що сьогодні о 15:00 Юрій Пелих надасть увесь пакет документів комісії, а саме: дозвільні документи на будівництво, документи на право користування земельними ділянками і договори з охоронною фірмою, яка здійснювала охорону об’єкта в день побиття депутатки Олени Єскіної.

Також було ініційовано проведення спільного засідання комісій Київради з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією з комісією з питань містобудування, архітектури та землекористування. Туди й буде запрошено представника компанії-забудовника.

Спільне засідання відбудеться у вівторок, 31 березня, об 11:00.

Окрім того, як виявилось під час виїзного засідання, за даною адресою зареєстрований громадянин Євгеній Грона, який прописаний тут з 22 листопада 1953 року. Це питання також буде піднято на спільному засіданні комісій: треба вивчити, яким чином почалося будівництво, враховуючи те, що за даною адресою зареєстрована людина, чи наявні документи щодо відселення або компенсації, чи є дана ділянка у власності чоловіка. Проте, депутати налаштовані рішуче: «Навіть, якщо всі документи будуть надано, ми все одно зможемо ініціювати розірвання договору оренди, тим самим, позбавити забудовника можливості будувати на даній земельній ділянці», — наголосив депутат Київради, голова комісії з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією Євгеній Місюренко.

Джерело: Хрещатик