Кияни масово скаржаться на порушення в школах

5 Березня 2015 09:01
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Кожна четверта скарга в КМДА стосується зловживань у сфері освіти

Четверта частина всіх звернень громадян, що надходять до столичної міськадміністрації, стосується фінансових правопорушень у загальноосвітніх навчальних закладах Києва. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Вона зазначила, що головними ініціаторами перевірок у школах є саме батьки, адже вони в першу чергу можуть побачити неправомірні дії керівництва школи.

“Зі своїми скаргами вони звертаються до київського міського голови, до мене як профільного заступника голови КМДА або до керівника департаменту освіти і науки, молоді та спорту. Відповідно до закону про звернення громадян, ми зобов’язані виїхати і на місці перевірити факти, викладені у зверненні”, – розповіла Ганна Старостенко.

Заступник голови КМДА пояснила, що в разі підтвердження фактів корупції, міська влада повідомляє про них адміністрацію школи, винній особі виноситься догана і встановлюється строк, за який порушення має бути усунуто. “Якщо цього не відбувається – виноситься другу догану і винна людина звільняється”, – додала вона.

Серед найбільш поширених фінансових зловживань директорів шкіл Ганна Старостенко назвала відкриття рахунку, куди батьки повинні перераховувати благодійні кошти, на власне ім’я, збір коштів готівкою, а також функціонування в школах приватних гуртків без договору оренди.

 

Джерело: Сегодня