У Києві активізувалися підпалювачі машин

5 Березня 2015 10:54
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

За місяць згоріли 58 автомобілів

У Києві масово горять авто. Тільки за останні вихідні в двох столичних районах згоріло відразу п’ять автомобілів, а всього за останній тиждень таких випадків було зафіксовано 11!

Місцеві жителі стверджують, що машини підпалює чергова банда, яка орудує в Києві. За даними ДСНС Києва, з початку цього року в столиці згоріло 58 автомобілів, за аналогічний період минулого року – 163 машини (тоді в місті затримали палія авто).

Останні два випадки сталися в ніч з суботи на неділю і один – пізно ввечері в неділю. “О 1:34 у відділення зателефонували мешканці будинку по проспекту Бажана, 7-б, і повідомили, що горить припаркований автомобіль Сitroen. Вогонь від палаючого авто перекинувся на поруч припарковані Skoda і Volksvagen. В результаті пожежі, яку вдалося ліквідувати о 1:51, в Сitroen повністю вигорів відсік двигуна, салон і зовнішнє покриття. Також постраждали кузови і двох інших авто. За попередніми даними, причиною пожежі міг стати підпал машини Сitroen”, – розповіли в ДСНС Києва.

Через півтори години в тому ж районі, по вул. Урлівській, 9, загорівся автомобіль Тоyota. Займання вдалося ліквідувати за 13 хвилин. Вогонь пошкодив моторний відсік, лобове скло та лакофарбове покриття капоту. “У неділю ввечері о 20:15 сталася ще одна пожежа по вул. Лаврухіна, 4, (Деснянський район). За словами очевидців, на 4-му поверсі багаторівневого паркінгу загорівся ВАЗ-2110. Пожежа була ліквідована о 20:30. Причина встановлюється: або підпал, або коротке замикання в моторному відсіку”, – розповіли в ДСНС.

БАНДА ПІРОМАНІВ. Місцеві жителі в пожежу через коротке замикання не вірять і активно обговорюють версії підпалів. “Це точно нова банда паліїв у Києві з’явилася. Як торік, коли за одну ніч палили по 10-15 машин”, – говорить житель Дарницького району Максим Смишляєв.

У Дарницькому відділенні міліції запевнили, що факт підпалу автомобіля на просп. Бажана внесений до єдиного реєстру і ведеться слідство. “Ми встановимо особи тих, хто може бути причетний до підпалу авто”, – розповіли в міліції.

Викрадають елітні авто

Не спадає в столиці і кількість елітних іномарок, які викрадаються. Тільки за минулу добу було здійснено 7 угонів з Дарницького, Голосіївського, Солом’янського, Святошинського та Печерського районів.

З Дніпровської набережної, викрали БМВ-Х5, а з вулиці Ахматової – “Лексус”. У центрі міста злодії вкрали “Лексус-270” і “Тойоту Прадо”. В інших районах були вкрадені: “Тойота Венза”, VOLKSWAGEN TRANSPORTER і ВАЗ-21150.

У ДАІ Києва запевняють, що господарі іномарок продовжують вести себе безтурботно. “Злодії викрадають в основному елітні авто і дорогі позашляховики останніх років випуску. Ми неодноразово попереджали автовласників, щоб вони встановлювали на свої автомобілі додаткові протиугінні пристрої, паркувалися на охоронюваних автостоянках. Навіть той же “костиль”, який встановлюється на кермо і блокує його, може зупинити автовикрадача”, – розповіли в ДАІ.

Всього ж, за словами правоохоронців, у порівнянні з січнем минулого року кількість викрадень зросла більш ніж у два рази.

 

Джерело: Сегодня