Київрада проголосувала за реорганізацію муніципальних газет

18 Квітня 2015 17:00
news.liga.net

news.liga.net

Редакції трьох комунальних видань незабаром об’єднають в одне комунальне підприємство. Згодом воно видаватиме дві газети: «Вечірній Київ» як суспільно-політичне видання і «Хрещатик» в якості офіційного вісника. Рішення про реорганізацію 85 голосами на останньому засіданні сесії прийняли депутати Київради.

Газети територіальної громади Києва незабаром очікують серйозні зміни. На останньому засіданні сесії Київради депутати як невідкладне розглянули і прийняли рішення про реорганізацію комунальних підприємств цих видань. «За» проголосувало аж 85 обранців.

Таким чином «Українську столицю» та «Вечірній Київ» буде приєднано до «Хрещатика». Згодом це єдине підприємство перейменують в КП «Вечірній Київ». Воно видаватиме дві газети: «Вечірній Київ» в якості суспільно-політичного видання і «Хрещатик» як суто офіційний вісник для публікації рішень і розпоряджень міської влади.

Як пояснила автор і розробник проекту депутат фракції «Удар Солідарність», секретар комісії з питань інформаційної політики і реклами Рена Назарова, головна мета реорганізації – підвищити ефективність використання газетами комунального майна громади, бюджетних коштів і, звісно, покращити якість видань, зробити їх більші цікавими, інформативними і корисними для читачів.

«На жаль, сьогодні київські комунальні друковані ЗМІ є збитковими. А їх якість, м’яко кажучи, лишає бажати кращого. Тому реорганізація важлива і дуже на часі. Не лише через потребу ефективно використовувати майно громади і ощадливо витрачати бюджетні кошти, але й через ситуацію в країні. Ми є свідками потужної інформаційної війни, яку, можна сказати, програли. Якби весь час роботі ЗМІ приділялось досить уваги, то нині ми б не мали таких проблем», – зазначила Рена Назарова.

На репліку колег, що місту взагалі не потрібна комунальна преса, мовляв, треба роздержавити, пані Назарова пояснила, що такі рішення приймаються на вищому державному рівні. Поки-ж, місто мусить мати «свій рупор», як мінімум – офіційний вісник.

«Сумніваюся, що комерційні видання захочуть безкоштовно друкувати наші документи про рішення і розпорядження міської влади», – зазначила Рена Назарова.

Джерело: Хрещатик