У Стародавньому Києві покажуть парад прапорів і повідають про секрети перемог київських князів

6 Травня 2015 18:14
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Відвідавши “Парк Київська Русь” 9 травня, можна буде простежити “зв’язок поколінь”. Відчути себе нащадками славних предків – давньослов’янських богатирів. На честь Дня Перемоги тут покажуть парад княжих прапорів, а також розкажуть про секрети перемог київських князів, особливостях зброї воїнів (гридней), тактиці та стратегії воєн в Середньовіччі.

Радимо звернути увагу і на трюки на конях. Адже те, що зараз ми сприймаємо як шоу, коли було необхідними елементами військового мистецтва. Також гостей Древнього Києва чекають майстер-класи по володінню різними видами зброї і міні-турніри по мірі оволодіння ними.

10-11 травня в Парку пройде святкування міжнародного Дня матері. У Київській Русі жінки займали особливе місце. І це видно як на прикладі історичних постатей (згадаймо княгиню Ольгу, адже жінка-керівник держави – це було щось немислиме для тодішніх держав), так і на прикладі міфічних персонажів. Найшанобливіші з давньослов’янських богинь – Жива, Лада, Макошь та інші.

Гостей Стародавнього Києва чекають різноманітні вистави театру під відкритим небом, веселі розваги та неповторна архітектура стародавнього міста.

Особливим сюрпризом стане прем’єра міні-мюзиклу про материнської любові. Також можна буде взяти участь у групових та індивідуальних майстер-класах – по володінню зброєю, ковальської та гончарної майстерності, по слов’янської писемності. А ще можна покататися на конях – верхом і в екіпажах, постріляти з луків, метати ножі, одягнути вбрання давньоруських князів або княгинь, бояр чи бояринь, обладунки витязів і зробити в них прекрасні фотографії та СЕЛФІ на тлі унікальних споруд Стародавнього Києва.

Ціна квитка – 100 грн, для пенсіонерів – 50 грн, для дітей шкільного віку – 30 грн, дошкільнята – безкоштовно.

Стародавній Київ у “Парку Київська Русь” розташований в с. Копачів, Обухівський район, Київська область. З Києва курсують маршрутки від метро Видубичі. Деталі – на сайті parkkyivrus.com.

Джерело: Сегодня