7 порад, які допоможуть переїхати на роботу у столицю

13 Червня 2015 17:32
 Gazeta.ua

Gazeta.ua

Щоб переїхати на роботу у Київ, нікому не варто давати передоплати за послуги. Заробітчан часто обдурюють шахраї, які видають себе за менеджерів кадрових агентств та брокерів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла менеджер кадрового агентства Євгенія Овсієнко із Києва.

“Українці все частіше подаються на роботу до Києва, – говорить Євгенія Дмитрівна. – Тут є можливість заробити більше, ніж у рідному місті. Зарплати вищі, але не на все, що пропонують, варто погоджуватися. Наприклад, із зарплатою у 4 тисячі гривень винаймати у столиці житло, купувати продукти та одягатися непросто. Треба бути готовим до високої вартості оренди, великих цін на проїзд у громадському транспорті”.

За словами кадрового менеджера, щоб знімати квартиру, мати за що їсти і одягатися, та ще й відкладати гроші, треба заробляти хоча б 12 тисяч.

“Знайти таку роботу у кризу непросто. Щастить програмістам і топ-менеджерам, але і їм треба іти до високої зарплати поступово. Зараз рідко заробітчани переїжджають у Київ з сім’ями, – розповідає кадровий менеджер. – Їде чоловік або дружина, винаймає койко-місце у хостелі, щомісяця висилає гроші тому, хто залишився вдома з дітьми. Багато хто шукає роботу, на якій годують. Няні і домробітниці у великих квартирах чи заміських будинках можуть ночувати на роботі”.

Пропонує 7 кроків і порад, які допоможуть переїхати на роботу у столицю

1. Шукаємо роботу в інтернеті, газетах (безкоштовно) або через кадрове агентство. (Вартість послуги – один місячний оклад на майбутній посаді)

2. Шукаємо житло. Оплатити за квартиру доведеться за перший та останній місяць + послуги брокера (1/2 від місячної вартості оренди) + комунальні послуги щомісяця.

3. 1-2 розвідувальні поїздки у столицю. Для співбесіди та влаштування на роботу, аби зняти в оренду житло.

4. Якщо переїжджаєте з сім’єю:

Пошук дитсадка/школи, стати на облік у київській дитячій поліклініці. За можливості через знайомих та родичів оформити київську приписку для себе і дитини. Це полегшить вступ у навчальний заклад

5. Пакуємо одяг, беремо документи і гроші. За потреби замовляємо послугу вантажоперевезення.

6. Нікому ні за що не даємо передоплати. Цього вимагають тільки шахраї.

7. Родичам залишаємо адресу і телефони, де будете проживати та працювати.