Скільки потрібно спати, щоб бути здоровим

5 Липня 2015 12:41
Сегодня.ua

Сегодня.ua

Найчастіше ви можете зустріти рекомендації про те, що оптимальний сон повинен тривати 8 годин на добу. Але чи справді це так?

Як показали дослідження, оптимальна тривалість сну для кожної людини індивідуальна, пишеhealthinfo.uа. Але якщо привести до загальних рекомендацій, 7 годин сну краще, ніж 8. Для того, щоб повністю відновлювати сили, достатньо 7 годин сну, стверджують вчені, ґрунтуючись на проведених нещодавно дослідженнях.

Як визначити оптимальну тривалість сну для себе? Це просто – якщо сну вам достатньо, ви будете бадьорими і енергійними, і будете відмінно себе почувати. Якщо ви спите занадто мало або занадто багато, це також позначиться на вашому здоров’ї.

Три дослідження, проведені в різний час і з різними учасниками, показали, найбільша тривалість життя у тих людей, які сплять по 7 годин на добу. Тривалість життя тих, хто спить 8 годин, трохи нижча. Значно нижчий цей показник у людей, які сплять менше 6 і більше 10:00 добу.

Однак це не означає, що ви повинні спати саме 7 годин. Якщо у вас дуже великі фізичні чи психологічні навантаження, вам може знадобитися додатковий час для сну.

Джерело: Сегодня.ua