Як у Києві встановити меморіальну дошку на честь загиблих воїнів

6 Вересня 2015 11:32
segodnya.ua

segodnya.ua

Чиновники розповіли, які документи для цього потрібні

Чимало киян загинули в зоні бойових дій на Сході, рятуючи десятки інших товаришів по службі. І тепер багато жителів міста хотіли б встановити на багатоповерхових будинках, де жили герої, меморіальні дошки.

“Установка меморіальних дощок на будинках, в яких проживали загиблі герої в зоні бойових дій, звичайно ж, можлива. Але такі дії мають узгоджуватися з міською владою. Ініціатори в першу чергу повинні звернутися до комісії Київради з питань перейменування вулиць та встановлення пам’ятних дощок. Наші профільні фахівці теж вивчають це питання, а також працюють у сприянні з Департаментом суспільних комунікацій КМДА”, – розповіла Діана Попова, директор Департаменту культури КМДА.

Ініціаторам потрібно буде надати пакет документів про людину, на честь якої кияни хочуть встановити меморіальну дошку, в тому числі і документальне підтвердження того, що людина дійсно проживала за вказаною адресою. Якщо результат буде позитивний, то питання винесуть на сесію Київради. Організаційний процес займає близько двох місяців.

“У бюджеті на цей рік не передбачені кошти на виготовлення подібних дощок, але якщо фахівці визнають, що вона дійсно необхідна місту, то, можливо, гроші будуть закладені на наступний рік. Варто зазначити, що в місті дуже багато людей, які заслуговують на те, щоб і їхні імена були увічнені, тому кожна ініціатива буде дуже уважно і скрупульозно розглядатися”, – зазначила чиновник.

Джерело: Сегодня