Афіша Києва на 10-11 грудня: високий шопінг і гітарні мелодії

10 Грудня 2016 10:08
На цих вихідних кияни зможуть відвідати цікаві виставки, дні високого шопінгу і гітарний концерт

© Французький інститут в Україні

На цих вихідних кияни зможуть відвідати цікаві виставки, дні високого шопінгу і гітарний концерт

Якщо ви ще не вирішили, як провести вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 10-11 грудня.

АРТ: ВИСТАВКА РОБІТ ІВАНА МАРЧУКА ДЕ Ж ІСТИНА

Де і коли: триватиме до 28 лютого у Головпоштамті

1 грудня в центральному офісі Укрпошти відкрилася виставка визнаного генія сучасності Івана Марчука. Де ж істина?- так називається одна з найкращих робіт майстра, яка була створена в 1993 році, а тепер так названа ціла експозиція картин.

Крім полотен Івана Марчука, на гостей виставки чекає ворона, відлита в бронзі скульптором Олексієм Степановим, яка тримає у дзьобі пензель Івана Марчука. «Хто потре цей пензель долонею, буде талановитим, як наш майстер!» – стверджують організатори виставки.


© Иван Марчук

© Іван Марчук

АРТ: ВИСТАВКА ЯК ТЕБЕ ЗВАТИ

Де і коли: триватиме до 25 грудня у Мистецькому Арсеналі

З 10 до 25 грудня до відвідування буде доступна виставка Як тебе звати. Виставка стала частиною масштабної кампанії Ти серед своїх, яка привертає увагу до проблем сімей та дітей вимушених переселенців, ініційованої UNISEF, розробленої і реалізованої FILM.UA Group і StarLightMedia.

В рамках цієї виставки, окрім творчих робіт відомих українських художників, будуть представлені інноваційні проекти компаній FILM.UA Group: творчий AR проект для дітей Школа майбутнього (SignalRed), VR experience Нам було затишно вдома (DCU), ролики соціальної реклами Будемо разом (FILM.UA Production).


© Як тебе звати

© Як тебе звати

АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ ФЕТИШ

Де і коли: виставка триватиме до 25 грудня в арт-галереї Nebo

Автор виставки Андрій Цой – один з найкращих представників українського живопису.

Одним з історичних коренів мистецтва є магічні фетиші, і незмінною домішкою залишається фетишизм, який присутній у творах мистецтва понині. У своїй новій виставці Андрій Цой підняв питання взаємозв’язку творів мистецтва з фетишизмом, зашифрував тематику «двоїстої» природи цього поняття у кожного з нас всередині і переніс на свої полотна.

Мета творчості художника – передати не зовнішній і не внутрішній, а підсвідомий зміст світу. Стан семантики, в якому знаходяться роботи автора, допомагають позначити себе і свій час.


© Андрей Цой

© Андрій Цой

АРТ: ВИСТАВКА NEO-CALLIGRAPHY

Де і коли: триватиме до 22 січня у арт-центрі Якова Гретера

Виставка NEO-CALLIGRAPHY by RAIRYU приурочена до року Японії в Україні. На виставці буде представлено 65 авторських робіт, а також триметрові інсталяції. Картини RAIRYU несуть потужний заряд позитивних емоцій. Ієрогліфи, написані RAIRYU, несуть глибокий сенс філософії буддизму. Кольори підбираються не випадковим чином – вони відповідають п’яти Стихіям, кожна з яких дає свій посил і заряд. На трьох поверхах будуть представлені такі роботи:

  • Картини КОТОДАМА, які приносять удачу
  • Ляльки-скульптури ДАРУМА, які допомагають досягти мети
  • Інсталяція Храм і Престол, як символ влади

© NEO-CALLIGRAPHY

© NEO-CALLIGRAPHY

ФЕСТИВАЛЬ: ХУДОЖНІЙ ЯРМАРОК ART WE CAN

Де і коли: 10-11 грудня в культурній лабораторії Educatorium

10 та 11 грудня відбудеться художній ярмарок-продаж, де можна буде придбати чудові речі і подарунки: графіку, кераміку, текстиль, прикраси, книги та вінтаж, навчитися чогось нового на відкритих уроках та весело відпочити в богемному колі. В рамках ярмарку відбудуться відкриті уроки з графіки та майстер-класи з розпису гільз різних калібрів від волонтерської Групи Небайдужих за підтримки Творчої Криївки.


© ART WE CAN

© ART WE CAN

ФЕСТИВАЛЬ: РІЗДВЯНИЙ КУРАЖ БАЗАР

Де і коли: 10-11 грудня на Арт-заводі Платформа

10-11 грудня для всіх любителів шопінгу і веселощів відбудеться різдвяна барахолка Кураж Базар. Організатори події обіцяють справжні різдвяні гуляння, де відвідувачі будуть підривати хлопавки, пити глінтвейн, насолоджуватися вуличною їжею, слухати улюблені новорічні мелодії, цілуватися під омелою і малювати на пряниках.

Серед широких рядів мотлоху і нових речей можна буде знайти колекції новорічних іграшок, теплий одяг, милі шапочки, оригінальні подарунки на день Святого Миколая, «під ялинку» і просто так. Також працюватиме приймальня Діда Мороза, де загадати бажання зможуть як діти, так і дорослі.


© Кураж Базар

© Кураж Базар

МОДА: FASHION AIR DAYS

Де і коли: 10-11 грудня в ЦСМ М17

На цих вихідних пройде зимовий сезон високого шопінгу Fashion Air Days. У насиченій програмі події: елітний шопінг від найкращих українських та зарубіжних дизайнерів; безкоштовні послуги стилістів кожному відвідувачеві; завершення образу денним макіяжем та укладкою від майстрів BEAUTY зони за дружніми цінами; лекції та майстер-класи від дизайнерів, стилістів і бьютимейкерів; ексклюзивне меню, вишукані напої в LOUNGE зоні; безкоштовна kid’s зона з професійними аніматорами.


© Fashion Air Days

© Fashion Air Days

МОДА: ВСІ. СВОЇ. СВЯТКОВІ КОЛЕКЦІЇ

Де і коли: 10-11 грудня в галереї D12

На п’яти поверхах галереї буде представлено стильний одяг від 250 українських виробників. Гості маркету зможуть влаштувати передноворічний шопінг і придбати вишукані сукні, сексуальну білизну, ефектні туфлі та витончені прикраси, а також стильні чоловічі сорочки, взуття та аксесуари.


© Всі. Свої.

© Всі. Свої.

ФЕСТИВАЛЬ: ВІДКРИТТЯ СВЯТКОВОЇ ЛОКАЦІЇ ЗИМА НА ВДНГ

Де і коли: 10 грудня на ВДНГ

Зима на ВДНГ – це різдвяно-новорічна територія розваг, веселих зимових забав. З початку грудня і до середини січня тут буде діяти резиденція Діда Мороза, головна льодова арена країни, атракціони для дітей і дорослих, сферичний кінотеатр, Баварський двір з делікатесами і ласощами, фудкорт і багато іншого.


© Зима на ВДНХ

© Зима на ВДНГ

МУЗИКА: КОНЦЕРТ ГІТАРИСТА ГАБРІЕЛЯ Б’ЯНКО

Де і коли: 10 грудня о 19:00 в Національній філармонії України

Французький інститут в Україні запрошує усіх охочих на концерт французького гітариста Габріеля Б’янко. Під час своїх виступів Габріель ділиться своїм непересічним талантом, завдяки якому на сьогодні є одним із провідних молодих гітаристів світу. На сцені Габріель становить одне ціле з гітарою, його гра наповнена яскравими кольорами й елегантністю. У програмі концерту прозвучать твори Г. Турини, М. Понсе, Н. Кошкіна, М. Кастельнуово-Тедеско, В. Альбеніса, Ф. Тарреги та інших відомих музикантів.


© Французский институт в Украине

© Французький інститут в Україні