Більшість українців підтримує вступ України до ЄС

23 листопадаа 2013 16:07
newsradio.com.ua

newsradio.com.ua

Більшість українців підтримує вступ України до Європейського Союзу. У порівнянні з минулим роком кількість прибічників євроінтеграції зросло на 6 відсотків пишуть E-FINANCE, посилаючись на результати соцопитування Deutsche Welle-Trend, що проводилося у листопаді цього року київським відділенням Інституту вивчення громадської думки IFAK .

Згідно опитування, більшість прибічників членства ЄС висловлюються за максимально швидкий вступ до Євросоюзу, 37% респондентів згодні очікувати ще 5 років.

«Навіть на сході і півдні України, традиційно орієнтованих на Росію, за вступ до ЄС висловилась половина опитаних, а на Заході і у Центрі таких понад 60 відсотків” – інформує видання.
На думку 62% українців, основною метою Євросоюзу є економічне зростання та зміцнення демократії і свободи слова.
Оцінючи стосунки України з ЄС, більшість опитаних називає їх дружніми і партнерськими. При цьому 55% респондентів вважає, що з Росією Україна має натягнуті або навіть ворожі відносини.

Опитування проводилося на замовлення Deutsche Welle в українських містах з населенням не менше 50 тис. осіб. Всього було опитано 1000 украинців у віці від 18 до 65 років.
Цікаво, що євроінтеграцію підтримують 47% виборців Партії регіонів, 70% виборців партії «Батьківщина», 63% – партії «УДАР» і 2% – Комуністичної партії України.
14% респондентів виступає за вступ до Митного союзу, а 15% респондентів вважають, що Україна не повинна входити до жодного союзу.