Громадськість захистила Центральну бібліотеку ім. Тараса Шевченка для дітей

15 листопадаа 2013 18:22

Library1Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив скаргу Департаменту комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо намагання включити до об’єктів, що підлягають приватизації, приміщення Центральної бібліотеки імені Т. Шевченка для дітей на просп. Перемоги, 25-А.

Про це повідомив сьогодні після судового засідання народний депутат Микола Томенко. Він подякував журналістам та громадськості, які стали на захист Центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка для дітей м. Києва і не дозволили її виселити та приватизувати приміщення.

«Водночас, з сумом дивимося на той факт, що, незважаючи на наше відкрите звернення до Голови КМДА Олександра Попова та секретаря Київради Галини Гереги, за півмісяця у перерві між першим і другим судовими засіданнями ніхто не відреагував на нього, і позов київською владою не був відкликаний. Більше того, представники Департаменту комунальної власності переконували представників ЗМІ у тому, що вони можуть знайти інше приміщення, куди мусить переїхати Центральна дитяча бібліотека», – зазначив Микола Томенко.

«Якщо влада виношує план все-таки приватизувати дане приміщення на проспекті Перемоги, то, можливо, київською владою буде подана касація до Вищого адміністративного суду, – припустив народний депутат. – Проте, завдячуючи підтримці громадськості та ЗМІ на сьогодні Центральна бібліотека ім. Т. Шевченка може спокійно працювати і приймати дітей».