Комунальники відмивають кров на Майдані Незалежності

30 листопадаа 2013 09:07

Зранку Майдан Незалежності очепили представники спецпідрозділів, робітники комунальних служб змивали плями крові з тротуарів. Два виходи з підземного переходу заблоковані, повідомляє ВВС Україна.

У міліції Києва пояснили, що рішення витіснити мітингувальників із майдану Незалежності ухвалили через серію зіткнень та інцидентів, які відбулися які там відбулися вночі, зокрема сутичок з представниками комунальних служб.

Представники МВС також повідомили, що “мітингувальники закидали співробітників міліції піротехнічними засобами, камінням і пошкодили міліцейський автобус”, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Упевнений, що ми – європейська нація і повинні вирішувати питання виключно цивілізовано, як це і годиться європейцям. Два роки назад я чітко задекларував, що в діяльності міліції основним має бути принцип “Людина понад усе”, – заявив напередодні міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Протести у центрі Києві почалися минулої п’ятниці у зв’язку з рішенням уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Після саміту “Східного партнерства” ЄС у Вільнюсі, на якому президент Янукович не підписав угоду, демонстранти у Києві ухвалили резолюцію Євромайдану із закликом до відставки президента і уряду.

План подальших дій учасники протестів обіцяли ухвалити під час народного віча 1 грудня у неділю.