Кияни вийшли на Євроланцюг

29 листопадаа 2013 16:05
ukrpohliad.org

ukrpohliad.org

Євроланцюг зібрав у Києві кілька тисяч українців. Люди почали його формувати з 12 години від Майдану Незалежності до Бесарабки, а потім він дійшов до КНУ імені Шевченка. Більшість учасників ланцюга була молодь.  Хлопці і дівчата тримали у руках українські прапори, дехто зав’язував їх на плечі або ж на голову.

«Ланцюг вийшов не таким численним, як ми очікували. Крім того, він вийшов «мокрим», адже пішов дощ. Проте ми вважаємо, що все ж таки у столиці він відбувся, незважаючи на проміжки. Ми тримались за руки, ми були єдині і ми показали світові, що можемо», – розповів один з координаторів акції Богдан Швед.

О 12:30 і 13:00 учасники ланцюга співали гімн України, після чого доєдналися до Євромайдану.

Ідея Євроланцюга від Києва до кордону ЄС народилась у соціальних мережах. Фактично його за три дні організувала молодь. Маршрут ланцюга розпочався у Києві і проліг через Житомир, Рівне, Львів і до Шегині на кордоні з Польщею. Довжина цього маршруту становила 625 кілометрів. Щоб повністю заповнити всю відстань, за словами організаторів, потрібно було 520 тисяч людей.

Цей Євроланцюг став другим в історії України. У січні 1990 року масштабний живий ланцюг українці створили на Акт Злуки.

29 листопада, у Вільнюсі Україна не підписала угоду про асоціацію з ЄС. Рішення уряду зупинити підготовку до підписання цієї угоди спровокувало масові протести по всій країні.

Джерело: Рідний Київ