Киянин власними руками збудував літак

24 листопадаа 2013 18:39
karpatnews.in.ua

karpatnews.in.ua

Ще кілька років тому Андрій Фесенко нічого не знав про літаки, а сьогодні він господар біплану, що зробив фактично власними руками, пише “Взгляд”.

Любов до авіації прокинулася у Андрія раптово, коли він побачив маленькі літаки на приватному аеродромі біля Обухова. Сьогодні сріблястий красунчик Андрія стоїть у напіврозібраному вигляді в одному з цехів колишнього овочепереробного підприємства.

«Мій літак виріс за півтора року з старого двигуна і крила, що підкинув товариш, говорить Андрій. – Із заводських деталейу ньому двигун, шасі, датчики і гвинт. Все інше або саморобне, або з авторинку. Своїми руками зробив по максимуму, навіть двигун перебрав. Щоправда він так і не запрацював, довелося інший ставити”.

Літак збирав з друзями, такими ж ентузіастами, як і сам. Зараз постйно щось вдосконалює, але до Нового року планує закінчити.

Говорить, що оцінити літак важко, бо це це ж первісток. І взагалі заробляти на своєму захопленні у нас складно. Для того, щоб легально займатися комерційними перельотами в Україні, на відміну від Європи, потрібно утримувати великий штат обслуги і спецобладнання, що економічно не вигідно. 

Зате літати останнім часом стало легше. Якщо раніше потрібно було дозвіл отримувати, то зараз тільки проінформувати спеціальні служби про свій намір і маршрут.