Магазини за відмову розраховувати покупця карткою почнуть штрафувати

13 листопадаа 2013 22:22

Магазини, які відмовляють покупцям у розрахунку банківською картою, штрафуватимуть на суму від 1,7-3,4 тисячі гривень до 8,5-17 тисяч гривень при повторному порушенні.

В Україні у понеділок, 21 жовтня, набула чинності постанова Кабміну № 727 «Про внесення зміни до пункту 2 Положення про порядок накладення та стягнення штрафів за порушення законодавства про захист прав споживачів», повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

«Тепер споживачі можуть вимагати у всіх суб’єктів господарювання, де встановлені касові апарати, приймати в оплату електронні засоби платежу. У разі відмови у проведенні розрахунку споживачі можуть звертатися за захистом своїх прав до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів», – повідомили в Держпідприємництва.

Згідно постанови Кабміну № 727, яка вступила з сьогоднішнього дня в силу, перший штраф у разі відмови торговців від проведення розрахунку за карткою складе 100-200 неоподатковуваних податком мінімумів ( 1,7-3,4 тисячі гривень). У разі повторного порушення магазини будуть змушені заплатити штраф у розмірі 500-1000 мінімумів (8,5-17 тисяч гривень).