Сонечко лягає спати на Оболоні

22 листопадаа 2013 15:34
topnews.kiev.ua

topnews.kiev.ua

У подвір’ї на Оболоні за адресою вул. Тимошенко, 29  урочисто відкрили нове творіння Костянтина Скритуцького під назвою «Вечірній Київ».

У такий спосіб газета “Вечірній Київ” нагородила переможця конкурсу  на краще столичне подвір’я, що проходив з травня по вересень. Участь у змаганнях взяли понад сто дворів. Як пояснив скульптор, композиція (сонечко, що лягає спати) називається “Вечірній Київ” і це нагадуватиме киянам про одну з найстаріших газет столиці, повідомляє “Наш Київ”.

Переможців визначало компетентне журі у складі голови громадської організації «Київ. Стратегія – 2025» Федора Баландіна, київського скульптора, автора Пейзажної Алеї і «Їжака у тумані» Костянтина Скритуцького, журналіста Михайла  Кальницького і професійного ландшафтного дизайнера Тетяни Счепицької.

Вони вибрали переможцем двір на вул. Тимошенко, 29 – за креативність, бажання його жителів творити красоту, а також за прекрасний сучасний под’їзд будинку, що доповнює загальний вигляд подвір’я.

Власне, нагородження всіх переможців відбулося ще у жовтні, а от головний приз – скульптуру – встановили тільки через місяць.

За словами мешканки будинку Наталі Закомлистової, ще у 2005 році на загальних зборах мешканці вирішили облаштувати двір. “Ми зібрали гроші і зробили ландшафтний дизайн. Дуже приємно, що нашу працю побачили і оцінили, і у результаті у нашому дворі стоїть тепер чудова скульптура”.