Столичний Дитячий театр опери та балету повстав проти нового керівника

18 листопадаа 2013 16:38
comments.ua

comments.ua

Колектив Київського муніципального театру висловлює недовіру Владу Троїцькому та просить КМДА звільнити його.

Про це повідомляється у відкритому листі колективу Муніципального академічного театру опери та балету, підписаному 300 працівниками установи. Текст листа є в розпорядженні «Коментарів».

Так, згідно із заявою колективу театру, основними аргументами недовіри до роботи художнього керівника є відсутність досвіду роботи в художньому театрі і незаконність у призначенні на посаду художнього керівника (порушення Наказу Міністерства культури від 06.09.2013 № 851 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу закладів культури»).

Таким чином, колектив вимагає від Департаменту культури КМДА негайно скасувати незаконний наказ про затвердження Троїцького без проведення належного конкурсу і наполягає на законному праві провести конкурс на заміщення посади художнього керівника.

Зазначимо, що 21 жовтня 2013 року Департамент культури КМДА представив колективу театру нового художнього керівника – Владислава Троїцького.

Як відзначають співробітники театру, за час своєї роботи новий керівник зумів своїми намірами і заявами налаштувати колектив проти себе. «Офіційні заяви пана Троїцького про наміри перейменування установи на «Сковорода центр» підтвердили побоювання колективу щодо використання будівлі для інших заходів, в яких Театру відводиться незначне місце», – повідомляє колектив театру у відкритому листі.

Також вони наводять цитату із заяви Троїцького щодо перейменування театру: «Сковорода центр» – буде якірним об´єктом культури та освіти Подолу і Києва, в якому будуть розвиватися освітні та культурні програми. Поряд з основним діючим об´єктом – Київським муніципальним академічним театром опери та балету для дітей та юнацтва, в «Сковорода центр» будуть розвиватися й інші напрямки: центр сучасної хореографії; центр нової опери за участю трупи муніципального театру опери і балету …». Колектив театру, у свою чергу , підкреслює, що в запропонованій художнім керівником системі вони працювати не зможуть.

«Муніципальний театр опери і балету для дітей та юнацтва є єдиним у світі театром такого напряму. Репертуар унікального театру створювався протягом 30 років. На ньому виховувалося не одне покоління дітей. У роботі театру особлива увага приділяється так званим сімейним спектаклям (розрахованим на дітей та їхніх батьків), а також спектаклів для юнацтва та класичного репертуару. Висока виховна місія, особливості роботи театру, велика відповідальність, яка лежить на працівниках театру, – все це вимагає відповідального підбору художнього керівника», – зазначає театральний колектив.