У 223 окрузі Києва обидва Левченки будуть “свободівцями”

29 листопадаа 2013 21:31

Вищий адмінсуд зобов'язав Центрвиборчком внести зміни у дані кандидата у нардепи в окрузі №223 (Київ) Андрія Левченко.

Зокрема, ВАСУ підтвердив законність рішення Київського апеляційного адмінсуду від 23 листопада за позовом Андрія Левченка до ЦВКа, повідомляє прес-служба ВАСУ.

Суди зобов'язали ЦВК доповнити дані кандидата інформацією про посаду керівника аналітичної служби громадської організації «Об'єднання Свобода», що обіймає Андрій Левченко, згідно автобіографії.

ЦВК також зобов'язаний надрукувати ці зміни на своєму офіційному сайті, у газетах «Голос України» і «Урядовий кур'єр», а також використати ці дані під час виготовлення інформаційних плакатів кандидатів.

Таким чином, у Андрія Левченка буде вказано два місця работи: начальник відділу збуту в ТОВ «Аккорд» з 2006 року і керівник аналітичної служби громадської організації “Об'єднання Свобода” з 2013 года.

У 223 окрузі зареєстровані кандидатами три Левченки.

Перший – кандидат від партії «Всеукраїнська организація «Свобода» Юрій Левченко, який працює керівником аналітичної служби партії «Свобода». Він балотувався у цьому окрузі на виборах до парламенту у 2012 році.

Другий – Андрій Левченко також вказав у документах, які подав до ЦВК, що він є керівником аналітичної служби, але громадської організації “Об'єднана Свобода”.  Але в останній день реєстрації 19 листопада у ЦВК внесли зміни до його автобіографії у зв'язку зі зверненням кандидата; прибравши інформацію про “Свободу”.

Третій – Владислав Левченко, беспартійний підприємець, балотується в окрузі, як самовисуванець. 

Джерело: Главком